"שר האוצר בר-און לא למד דבר מכישלונותיו האחרונים", אמר הבוקר עיני לגלי-צה"ל. "לא ניתן לממשלה לפגוע בציבור העובדים", הוסיף. עיני אמר את הדברים לאחר שנועד עם בכירים בוועד הפועל של ההסתדרות, על ההשלכות של חוק ההסדרים.
הממשלה תדון ביום ראשון בהצעת התקציב שהונחה על שולחנה, וכוללת בין השאר הפרטה של חלק מהשירותים הממשלתיים ופיטורי מאות עובדי המגזר הציבורי. בוועד הפועל של ההסתדרות ציינו כי הצעת התקציב של האוצר מהווה הפרה של הסכמי העבודה הקיבוציים.
"לא ניתן לחוק ההסדרים לעבור", אמר היום עיני. "אנחנו ננקוט בכל האמצעים העומדים לרשותינו ? הן הפוליטיים והן הארגוניים כדי לקדם את האינטרסים של עובדינו", הוסיף. מקורביו של עיני רמזו כי בכוחו של עייני להשפיע על הפריימריז בקדימה, ועמדתם בנושאים השנויים במחלוקת עשויים להטות את הכף בבחירות לראשות המפלגה.
עם זאת, סבורים בסביבתו של עיני כי סיכוייו של שר האוצר להעביר את התקציב ? קלושים.
יו"ר ההסתדרות, עופר עיני: אישור התקציב יוביל לשביתה במשק
הארץ
21.8.2008 / 10:21