BAA, הבעלים של נמל התעופה הלונדוני הית'רו, הציעה למכירה את נמל התעופה גטוויק, שנמצא גם הוא בבירת בריטניה. זאת, לאחר שהרשות להגבלים עסקיים בבריטניה הציעה לפצל את החברה.
בחודש שעבר הורתה הרשות להגבלים עסקיים ל-BAA למכור שניים מנמלי התעופה של החברה בלונדון ושלושה טרמינלים בסקוטלנד כדי להוריד את שליטת החברה בשוק.
"החלטנו להתחיל בהליך מכירת נמל גטוויק בצורה מיידית", אמר מנכ"ל BAA, קולין מתיו, בהודעת החברה היום. גטוויק, אשר משרת 35 מיליון נוסעים מידי שנה, "הוא אחד מהנכסים היקרים והחשובים של BAA, וההחלטה למכור אותו לא נתקבלה בקלות", סיכם מתיו.
וירג'ין אטלנטיק איירווייס, בבעלותו של המיליארד ריצ'ארד ברנסון, היא אחת מהקונות הפוטנציאליות של גטוויק, שכן מטה החברה ממוקם קרוב לנמל התעופה. "גטוויק לא רק צריך בעלים חדשים, הוא צריך מערכת רגולטורים אשר תבטיח שהבעלים החדשים לא יהפכו ל-BAA השניה", הודיעה וירג'ין.
למכירה נמל תעופה לונדוני במצב מצוין: BAA נאלצת למכור את נמל התעופה גטוויק
סוכנויות הידיעות
17.9.2008 / 11:53