להערכת הראל פיננסים על רקע הייסוף הריאלי בשקל והפגיעה הצפוייה ביצוא כתוצאה מההאטה בארה"ב גבוהים הסיכויים שהעודף בחשבון השוטף של ישראל ימשיך להצטמצם ובשנת 2009 ייווצר בו גירעון.
לאחר עלייה חדה בתיירות נכנסת בתחילת 2008, בשלושת החודשים האחרונים נרשמה ירידה בכניסת תיירים לארץ ובלינות תיירים בבתי מלון. מחודש אוגוסט ירד מספר לינות התיירים בבתי מלון ב-16% ומספר כניסות התיירים ירד ב-2%. נראה כי התחזקות השקל בשנה האחרונה וההאטה בכלכלה העולמית משפיעות על התיירות הנכנסת.
הכנסות המדינה ממיסים הסתכמו באוגוסט ב-14.9 מיליארד שקל הסכום הנמוך ביותר במהלך חודש 2008 פרט לחודש יוני. החולשה בהכנסות ממיסים עשויה לרמז על האטה בפעילות הכלכלית וגם יוצרת בעיה ניכרת בתקציב המדינה לשנת 2009 שהתבסס על תחזיות רווח גבוהות. לכן גם אם הצעת התקציב תאושר בכנסת הגירעון בפועל ב-2009 צפוי להיות גבוה מהיעד.
בחודש יולי חל שיפור בפדיון במדד ענפי המסחר והשירותים אשר עלה ב-2% אך מדד הייצור התעשייתי ירד באחוז. העודף בחשבון השוטף ובמאזן התשלומים עמד ברבעון השני של 2008 על מיליארד דולר בארבעת הרבעונים האחרונים הוא הסתכם ב-3.5 מיליארד דולר שהם 1.9% תוצר.
להערכת הראל פיננסים על רקע הייסוף הריאלי בשקל והפגיעה הצפוייה ביצוא כתוצאה מההאטה בארה"ב גבוהים הסיכויים שהעודף בחשבון השוטף ימשיך להצטמצם ובשנת 2009 ייווצר גירעון בחשבון השוטף.
הראל פיננסים: בשנת 2009 צפוי גירעון בחשבון השוטף של ישראל
TheMarker
2.10.2008 / 16:15