יצרנית המכוניות ההודית טאטא מוטורס הודיעה על נטישת המפעל החדש שהקימה לייצור הנאנו, המכונית הזולה בעולם, בשל הפגנות אלימות מצד חקלאים. נטישת המפעל תוביל לעיכוב בתחילת הייצור, ותקשה על השקתו כבר השנה.
טאטא מוטורס תעביר את הציוד והמיכון מהמפעל בסינגור שבמערב בנגאל, למיקום חדש שטרם נקבע, אמר יו"ר החברה, רטאן טאטא. החברה טרם העריכה כמה הפסידה בגין כשלון המפעל, בו השקיעה עד כה 15 מיליארד רופיות (כ-320 מיליון דולר). "קיבלנו החלטה כיוון שאיננו רואים כל שינוי באופק", אמר רטאן טאטא. הוא הוסיף כי החברה תשתדל לעמוד ביעד המקורי לשיווק הנאנו כבר השנה.
מניית טאטא מוטורס ירדה ב-2.7% בבורסת מומבאי לפני ההודעה על נטישת המפעל. עד כה השנה, נחלשה המניה ב-54%, לעומת ירידה של 38% בלבד בבורסת מומבאי.
טאטא כבר הפסיקה את הקמת המפעל ב-29 באוגוסט, לאחר שמפלגת טרינאמול קונגרס המקומית דחתה הצעות לפיצוי החקלאים באזור על ידי הממשל המקומי. באוגוסט, לפחות 2,000 גברים ונשים הפגינו בחזית המפעל של טאטה מוטורס בסינגור וחסמו כבישים על מנת למחות על חבילת הפיצויים שנקבעה עבור החקלאים.
יצרנית המכוניות טאטא מוטורס תנטוש את מפעל מכונית הנאנו החדש - יתכן כי המכונית הזולה בעולם תתעכב
סוכנויות הידיעות
4.10.2008 / 14:14