וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מפולת בבורסות אירופה: המדדים צונחים קרוב ל-5% בעקבות המשבר המתפשט בבנקים

דפנה מאור

6.10.2008 / 9:24

לונדון ופאריס צונחות ב-4.9%; פרנקפורט ב-4.5%; גרמניה הבטיחה אשראי של 50 מיליארד יורו לבנק היפו ריל אסטייט



ירידות של 5%-4% נרשמות במדדי הבורסות בפאריס, לונדון ופרנקפורט, בעקבות המשבר המתפשט במגזר הפיננסים. ממשלות המדינות באיחוד האירופי כבר הודיעו כי יערבו לפקדונות הבנקים, על רקע האמון ההולך ונעלם מהמערכת הבנקאית. מניות הבנקים בגרמניה, צרפת ושווקים אחרים צונחות. לונדון יורדת ב-4.9%; פאריס ב-4.9%; פרנקפורט ב-4.5%.



ממשלות האיחוד מיהרו להודיע על מגוון צעדי חירום וסיוע לבנקים. שר האוצר הבריטי, אליסטר דרלינג, אמר כי בריטניה "מוכנה לעשות כל שיידרש ממנה", על מנת לסייע לבנקים. קאנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, הודיעה כי גרמניה תערוב לפקדונות פרטיים, בניסיון למנוע בהלת פדיונות. בכך הצטרפה גרמניה לאירלנד, שהודיעה על צעד דומה בשבוע שעבר, ולאיטליה ולצרפת שאף הן הבטיחו לבטח פקדונות. גם דנמרק הצטרפה למדינות שהודיעו על ביטוח פקדונות בבנקים.



ממשלת גרמניה הבטיחה קו אשראי של 50 מיליארד יורו לבנק היפו ריל אסטייט למשכנתאות, המלווה השני בגודלו בגרמניה. באיטליה, מתארגנת הזרמה של 9 מיליארד דולר לחילוץ בנק אוניקרדיט, המוסד הפיננסי הגדול במדינה. בבלגיה ובלוקסמבורג דנות הרשויות במיזוג או בסיוע לבנק פורטיס מידיו של בנק גדול אחר. באיסלנד דנה הממשלה בהצלת כל המערכת הפיננסית, לאחר שכמה בנקים כבר נקלעו לקשיים. ממשלת דנמרק הצטרפה הבוקר לרשימת המדינות שיערבו לפקדונות הבנקים.



BNP פאריבה הודיע כי ישתלט על חטיבותיה של ענקית הפיננסים פורטיס בבלגיה ובלוקסמבורג, לאחר שמאמצי הממשל להבטיח את יציבות החברה כשלו. גרמניה הודיעה על חבילת סיוע בסך 50 מיליארד יורו של הממשל בשיתוף עם בנקים מסחריים להצלת בנק המשכנתאות היפו ריל אסטייט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully