וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"מעריב" לבורסה: "בעקבות המצב הכלכלי קיימת אפשרות כי המו"מ לרכישת 'מעריב' ע"י בלווטניק לא יחודש"

אופיר בר-זהר

7.10.2008 / 19:13

מקורבי בלווטניק אמרו שגם אם יתחדש המשא ומתן לרכישת העיתון - זה יהיה בתנאים שונים לחלוטין



חברת הכשרת היישוב, בעלת השליטה ב"", דיווחה היום אחרי הצהריים לבורסה כי ייתכן והמשא ומתן לרכישת העיתון על ידי המיליארדר הרוסי-אמריקאי, לן בלווטניק, לא יתחדש. מו"ל העיתון, עופר נמרודי, אמר ל-TheMrker מוקדם יותר היום כי "אני לא יודע אם המשא ומתן על מכירת העיתון יתחדש - הכל פתוח".



בידיעה שפירסמנו בתחילת השבוע נכתב כי המגעים בין הצדדים הופסקו, וכי מקורבי בלווטניק אמרו שגם אם יתחדש המשא ומתן זה יהיה בתנאים שונים לחלוטין. בהודעה לבורסה נמסר כי "בעקבות המצב הכלכלי השורר בעולם, קיימת אפשרות כי המשא ומתן לא יחודש".



כפי שפורסם היום ב-TheMarker, נמרודי העמיד את בית מעריב הנמצא ברחוב קרליבך למכירה תמורת 40-45 מיליון שקל, והחברה כבר קיימה מספר פגישות עם מתווכים וחברות נדל"ן על מנת לבדוק אפשרויות למכירת הנכס. על השאלה "האם הועמד בית מעריב למכירה מאחר ונמרודי הבטיח לראשי המערכת הזרמה מיידית של 50 מיליון שקל?", ענה נמרודי כי "דירקטוריון החברה הנחה את הנהלת החברה והעובדים לפעול להבראת החברה במהירות ובאפקטיוויות. עם ביצוע התוכנית האמורה וכתנאי לה - יוזרמו כספים ל'מעריב'".



ל"מעריב" יש חוב פיננסי של 180 מיליון שקל נטו והתחייבות לפרוע אג"ח בסכום של כ-30 מיליון שקל במארס 2009. במחצית הראשונה של 2008 הפסיד העיתון סכום של כ-48 מיליון שקל, לאחר שב-2007 כולה הפסיד מעריב כ-80 מיליון שקל.



בלווטניק, בעל השליטה בתאגיד האמריקאי הפרטי אקסס אינדסטריז, מעוניין לרכוש את העיתון מידי משפחת נמרודי ואיש העסקים ולדימיר גוסינסקי, ולהרחיב את אחזקותיו בשוק התקשורת בישראל. בלווטניק רכש לפני כשלושה חודשים 20% ממניות RGE מאיש העסקים, אביב גלעדי, ובכך נכנס לראשונה לשוק התקשורת הישראלי. זרוע המדיה של התאגיד שבבעלותו מחזיקה, בין היתר, במניות תאגיד המדיה האמריקני - וורנר - ובחברות תקשורת בבריטניה וברוסיה. אולם, אם ירכוש בסופו של דבר בלווטניק את "מעריב" יהיה זה העיתון המודפס הראשון שבבעלותו.



המתעניין השני בעיתון הוא מיליארדר נוסף - שלדון אדלסון - בעליו של "ישראל היום". אדלסון הזרים בתחילת החודש כחצי מיליארד דולר לחברת ההימורים שבבעלותו, לאס וגאס סאנדס, ומניות החברה שלו איבדו כמחצית משוויין מתחילת 2008. לאור נתונים אלה לא ברור האם אדלסון עדיין מעוניין לרכוש את "מעריב" בשלב זה.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully