וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרן המטבע הבינ"ל: כלכלת העולם עומדת בפני האטה; צמיחה אפסית בארה"ב וגרמניה ב-2009

סוכנויות הידיעות

7.10.2008 / 22:01

כלכלות בריטניה ואיטליה ירשמו צמיחה שלילית בשנה הבאה; התוצר העולמי צפוי לצמוח ב-3%

"הכלכלה העולמית נכנסת לשפל משמעותי, וכלכלות מפותחות רבות קרובות כעת למיתון, וגם בכלכלות מתפתחות נרשמת האטה חדה בצמיחה", נאמר בדו"ח של הקרן שהגיע לידי סוכנות הידיעות בלומברג. הצמיחה במדינות ה-G7 - ארה"ב, יפאן, גרמניה, צרפת, בריטניה, קנדה ואיטליה - צפויה להיות חלשה במיוחד, נכתב בדו"ח.



התוצר המקומי הגולמי (GDP) של ארה"ב צפוי לצמוח בשנה הבאה ב-0.1% לעומת צמיחה של 1.6% השנה. התחזית הקודמת של הקרן מחודש אפריל, העריכה כי כלכלת ארה"ב צפויה לצמוח ב-0.5% השנה וב-0.6% בשנת 2009.



התוצר העולמי צפוי לצמוח בשנה הבאה ב-3% לעומת תחזית קודמת של הקרן לצמיחה של 3.7% לאחר צמיחה צפויה של 3.9% השנה.



בקרב המדינות המפותחות, הורדת התחזית החדה ביותר של הקרן היתה לבריטניה, אשר כלכלתה צפויה לרשום בשנה הבאה צמיחה שלילית של 0.1%. זאת לעומת תחזית קודמת של הקרן מלפני שישה חודשים לצמיחה של 1.6% בשנת 2009.



כלכלת גרמניה צפויה לרשום צמיחה אפסית בשנה הבאה לעומת תחזית קודמת לצמיחה של 1%, ואילו כלכלת צרפת עתידה לפי תחזית הקרן לצמוח ב-0.2% בשנה הבאה לעומת תחזית קודמת לצמיחה של 1.3%. כלכלת איטליה צפויה לרשום צמיחה שלילית של 0.2% בשנה הבאה, לעומת תחזית קודמת לצמיחה של 0.3%.



כלכלת קנדה צפויה לרשום בשנה הבאה את הצמיחה הגבוהה ביותר מבין שבע המדינות המתועשות - 1.2%. זאת לעומת תחזית קודמת של הקרן לצמיחה של 2%.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully