ב-29 בספטמבר הסכים מיצובישי UFJ לרכוש מניות רגילות של מורגן סטנלי בסך 3 מיליארד דולר ומניות בכורה בסך 6 מיליארד דולר, המניבות דיווידנד של 10%. כעת החברות דנות באפשרות לבטל את רכישת המניות הרגילות ולרכוש מניות בכורה בלבד - כך אמר המקור.
מנכ"ל מורגן סטנלי, ג'ון מאק, מנסה להשיב את אמון המשקיעים על ידי הפיכת הבנק לחברת אחזקות. עם זאת, מניית החברה צנחה לרמת שפל של 13 שנה ב-10 באוקטובר.
העיתון "ניו יורק טיימס" דיווח כי ממשלת ארה"ב התחייבה בפני בנק מיצובישי UFJ כי השקעתו תהיה מוגנת. ההתחייבות הממשלתית, אשר נועדה לשמור על מיצובישי UFJ כמשקיע, עשויה לשמש כמודל לעסקות נוספות.
מיצובישי UFJ הוא המשקיע הזר השני שרכש נתח גדול במורגן סטנלי. בחודש דצמבר רכשה צ'יינה אינווסטמנט קורפ נתח ממניות מורגן סטנלי, בשווי 5.58 מיליארד דולר.
מורגן סטנלי ובנק מיצובישי UFJ היפאני דנים מחדש בתנאי העסקה ביניהם - השווה 9 מיליארד דולר
סוכנויות הידיעות
13.10.2008 / 8:17