וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תחזית: חברות מגזר הטכנולוגיה יפסידו 170 מיליארד דולר במכירות בשנה הבאה

סוכנויות הידיעות

13.10.2008 / 16:11

אינטל צפויה לדווח מחר על גידול של 2% בלבד במכירות ברבעון השלישי

"העסקים קפאו על מקומם במהלך השבועיים האחרונים", אומרת סנורק שעוקבת אחרי הענף כבר 13 שנה. "אנשים דוחים הזמנות ואומרים: אין לי מושג האם תהיה קריסה גלובלית, לכן אני לא מתכוון לקנות דבר כרגע".



נתונים נוספים יתבררו בשבועיים הקרובים - עונת הדו"חות של מניות מגזר הטכנולוגיה. חברת אינטל, המייצרת שבבים ל-75% ממחשבי העולם, תגיש מחר את הדו"ח הכספי של הרבעון השלישי. החברה צפויה לדווח על הגידול הנמוך ביותר במכירות בששת הרבעונים האחרונים - 2% בלבד. אנליסטים מעריכים כי סך המכירות של אינטל ברבעון השלישי יגיע ל-10.3 מיליארד דולר. מיקרוסופט צפויה לרשום עלייה של 7.6% במכירות, שיסתכמו ב-14.8 מיליארד דולר.



ב-2001 ירדה הצריכה של מוצרים טכנולוגיים ב-7%, לפי נתוני בנק UBS. סנורק לא מצפה כי הירידה בשנה הבאה תהיה כה חדה.



נפילת המניות בוול סטריט בשבועות האחרונים דווקא חיזקה את מעמדן של חברות הטכנולוגיה הגדולות כ"מקלט בטוח". התר בליני, אנליסטית תוכנה מובילה מסניף UBS בניו יורק, טוענת כי היא ממליצה על רכישת מניות מיקרוסופט ואורקל פשוט מפני שהיא צריכה לתת ללקוחותיה משהו להשקיע בו. "זה כמו לחפש את הגמד הכי גבוה", היא אומרת. חלק מהלקוחות שלה פיקפקו בהורדות הדירוג ובתחזיות השחורות שלה. "לקוח אחד אמר לי 'מה? אנשים פשוט יפסיקו לקנות מניות של מיקרוסופט בשבועיים האחרונים של הרבעון'?' עניתי לו 'כן, זה מה שהם יעשו'".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully