חברת סיטיקון הפינית, שבשליטת גזית גלוב, של חיים כצמן ודורי סגל, מסיימת את הרבעון השלישי של 2008 עם גידול של כ-17% בהכנסות, שהסתכמו ב-44.6 מיליון יורו, לעומת הרבעון המקביל. עם זאת, ההפסד של החברה הסתכם ב-46 מיליון יורו לעומת רווח של 23.4 מיליון יורו ברבעון המקביל. סיבה משמעותית להפסד היא המשך ירידת שווי הנכסים של החברה. השווי ההוגן של נכסי החברה קטן בכ-70.8 מיליון אירו לכ-2 מיליארד יורו.
דמי השכירות שנבעו מהנכסים בנוסף לדמי ניהול הנכסים, בניכוי הוצאות תפעול שמיוחסות לנכסים עצמם (NOI), הסתכמו ברבעון ב-31.5 מיליון יורו, גידול של 15.3% לעומת הרבעון המקביל. ההפסד התפעולי של סיטיקון מסתכם ב-22.8 מיליון יורו, לעומת רווח תפעולי של 7.6 מיליון יורו ברבעון המקביל.
שיעור התפוסה ברבעון עמד על 95.3% לעומת 95.7% ברבעון השני ו-96.3% ברבעון המקביל אשתקד. החברה מסבירה כי הירידה הזמנית בשיעורי התפוסה בין התקופות נובעת בעיקר כתוצאה ממגידול בשטחים להשכרה בנכסים הנמצאים בפיתוח מחדש.
סיטיקון הינה חברת השקעות נדל"ן המתמחה בהפעלה, ניהול והשכרה של מרכזי קנייה וחנויות גדולות לשימושים קמעונים. החברה פועלת בפינלנד, שוודיה ובמדינות הבלטיות אשר השתייכו בעבר לברית המועצות.
ברבעון הקודם הובילו ירידות שווי הנדל"ן בסיטיקון את החברה האם, גזית גלוב, להפסדים. גזית גלוב סיימה את הרבעון השני של 2008 במעבר להפסד של 381 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 974 מיליון שקל ברבעון המקביל. מתוך ההפסד האמור, מרבית הסכום יוחס לבעלי מניות המיעוט בחברה. הרווח הנקי המיוחס לבעלי מניות החברה הסתכם בפחות ממיליון שקל, לעומת רווח נקי של 197 מיליון שקל ברבעון המקביל.
גזית רשמה ירידת ערך משמעותית של שווי הנדל"ן ברבעון השני של השנה - בהיקף של 772 מיליון שקל. זאת לעומת הכנסות של מיליארד שקל משערוך הנדל"ן ברבעון המקביל. הדבר העביר את גזית להציג הפסד תפעולי בהיקף של 283 מיליון שקל, לעומת רווח תפעולי של 1.4 מיליארד שקל ברבעון המקביל.
סיטיקון הפסידה 46 מיליון יורו ברבעון וצפויה לגרור את גזית גלוב להפסדים ברבעון השלישי
יעל פולק
16.10.2008 / 9:52