הצניחה החדה במניית סיליקום, המייצרת כרטיסי תקשורת לקישור בין שרתים לרשתות המחשוב הארגוניות, מתחילת השנה - לא נעלמה מעיניהם של בעלי המניות של החברה. באסיפת בעלי המניות המיוחדת שהתקיימה אמש, שנועדה לאשר הענקת 40 אלף אופציות למנכ"ל החברה - שייקה אורבך - וליו"ר הדירקטוריון - אבי אייזנמן, בעלי המניות של סיליקום סירבו לאשר לשניים קבלת 40 אלף אופציות.
הישיבה כונסה במטרה להעניק 40 אלף אופציות במחיר ביצוע, שחופף למחיר המניה בסיום המסחר אמש. ב-12 החודשים האחרונים איבדה מניית החברה כ-85% מערכה, וצנחה ממחיר של כ-25.6 דולר למניה למחיר של כ-3.8 דולרים למניה.
ייתכן שהסיבה לסירוב בעלי המניות להעניק אופציות למנכ"ל וליו"ר הדירקטוריון נעוצה בביצועי החברה ברבעון השני, אשר ידעו ירידה תלולה. הכנסות החברה הצטמצמו ל-5.2 מיליון דולר, 22% פחות מאשר הכנסות של 6.6 מיליון דולר ברבעון המקביל, וירידה של 32% מהכנסות הרבעון הקודם, בו עמדו ההכנסות על 7.7 מיליון דולר.
בשורה התחתונה, הרווח הנקי ברבעון עמד על 300 אלף דולר או 5 סנטים למניה בלבד, בהשוואה לרווח נקי של 1.6 מיליון דולר או 25 סנט למניה ברבעון המקביל ו-1.7 מיליון דולר או 26 סנט למניה ברבעון הקודם. החברה צפויה לפרסם את דו"חותיה לרבעון השלישי ב-27 לאוקטובר.
לפעמים החגיגה נגמרת: בעלי המניות של סיליקום לא אישרו הענקת אופציות למנכ"ל וליו"ר הדירקטוריון
ניר צליק
16.10.2008 / 14:04