שפית ויזמית שוק האיכרים של תל אביב
שוק איכותי
אני ממליצה על Le Saxe Breteuil Market - שוק איכרים משובח, שנמצא ברובע השביעי ופתוח כל חמישי ושבת מ-7:00 ועד הצהריים. מעבר לכך שמדובר באחד השווקים האיכותיים ביותר בפאריס, ואפשר למצוא בו מגדלים מרחבי צרפת עם תוצרת מעולה, אורגנית ומעניינת - ירקות מיוחדים וטריים, גבינות מעולות, נקניקים, וגם בשר ודגים - הוא גם אחד היפים. מגדל האייפל כמו חוצה אותו לאורכו וזה מראה מלבב במיוחד. בחופשה זה המקום להצטייד בו לפיקניק משובח, או לצעוד למסע טעימות לאורכו. כתובת השוק: Avenue de Segur, 7th - Place de Breteil.
-
סימה ודש
מנכ"ל ומבעלי רשת הבוטיקים סיליז
מנות מעוצבות
אני ממליצה על המסעדה הטרנדית L'Atelier של השף הדגול ג'ואל רובושון, המעוצבת כבר דרמטי בצבעי שחור ואדום ומוגשות בו מנות קטנות במידותיהן אך אינסופיות במגוון הטעמים שלהן. מומלץ להזמין את תפריט הטעימות - כמי שבאה מתחום עיצוב האופנה, התמוגגתי מעיצוב המנות: השילוב בין הצבעים, המרקמים ואופן ההגשה הפך כל מנה בעיני ליצירת אמנות בזעיר אנפין. וכמובן לא לשכוח להזמין מקום מראש. rue de Montalembert 5
-
עומר מילר
שף בית פודארט
ביסטרו קטן
אני ממליץ על ביסטרו מאוד מסורתי, עם אוכל צרפתי אולד-פאשן קלאסי. הביסטרו נקרא L'AMI LOUIS. מקום מאוד משפחתי, קטן, עם אוכל מדהים, שמסעדות רבות כיום מפחדות להגיש בגלל טרנדים שטותיים.
מנה שאהבתי במיוחד - קונפי ברווז עם רוטב על בסיס ציר ברווזים והמון המון חמאה. מנה מענגת נוספת היא גראטן תפוחי אדמה שמועשר בבצלים מטוגנים, מרווה, שומן אווז וקוביות של בייקון. כל זה מלווה ביין צרפתי אדום כבד, עם טעם מעט מעושן, עם מבט זועף של מלצר עצבני וחיוך רחב שלך על השפתיים.
-
רפי בן שמעון
מנכ"ל פלוריש הדס
מוזיאון המצאות
אני ממליץ על Musee des Arts et Metiers שנמצא במרכז פאריס, במרחק הליכה מהרובע הרביעי. המוזיאון הייחודי והמרתק, שנוסד ב-1794, מציג מגוון ענק של המצאות שימושיות ברוח המהפכה התעשייתית. כיום כלולים באוסף המוזיאון כ-80 אלף חפצים ייחודיים שמתעדים את כושר ההמצאה של המוח האנושי בכל התקופות. המוזיאון ממוקם ליד תחנת מטרו הקרויה על שמו, ובהחלט מצדיק ביקור של כמה וכמה שעות של שכרון חושים אינטלקטואלי.
ביזנס פלז'ר
TheMarker
16.10.2008 / 16:01