וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ברק שלח ללבני מאמר של קרוגמן כדי לשכנעה להגדיל התקציב

שירות TheMarker

22.10.2008 / 8:19

יו"ר העבודה קורא בחודשים האחרונים להגדלת תקרת ההוצאה הממשלתית; שלח את המאמר גם לנגיד פישר ולשר האוצר בר-און


ברק קורא בחודשים האחרונים להגדיל את תקרת ההוצאה הממשלתית, ובמסגרת המו"מ הקואליציוני להרכבת הממשלה החדשה העמיד ברק מספר דרישות תקציביות. ואולם, לפני כמה שבועות נפגשו לבני וברק עם כמה כלכלנים, שטענו כי בעקבות המשבר הכלכלי אין זה הזמן הנכון לעשות זאת.



ברק סבור כי יש ליישם את גישתו של קרוגמן בישראל. המאמר נשלח גם לנגיד בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר, לשר האוצר רוני בר-און, לשרים ולחברי כנסת. ברק של ח את המאמר גם לכלכלנים שהשתתפו בדיון עמו ועם לבני: אבי בן בסט, יורם גבאי, אפרים צדקה, יעקב שיינין, דן בן דוד, אבי טיומקין ואביה ספיבק.



בהתייחסו לצעדים שבהם צריך לנקוט הממשל בארה"ב נוכח המשבר, כותב קרוגמן במאמר: "בימים אלה עלינו להתמקד בהגדלת ההשקעות הממשלתיות. מהדאגות הקשורות לגירעון תקציבי יש לשכוח. זהו עיתוי טוב להשקיע בתשתיות, שלהן המדינה זקוקה נואשות".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully