וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עקב צפי להורדת הריבית בארה"ב ל-0.25%: ריבית הליבור הדולרית לשלושה חודשים בשפל של 4 שנים

סוכנויות הידיעות

11.12.2008 / 18:27

נפלה בלונדון ב-0.1% ל-2%; החוזים לריבית הפדרלית מעניקים סיכוי של 98% להורדת ריבית של 0.75% בשבוע הבא


הריבית הבין בנקאית הדולרית לשלושה חודשים בלונדון (ליבור) נפלה לרמתה הנמוכה ביותר זה למעלה מארבע שנים, על רקע הערכות כי הבנק הפדרלי צפוי להוריד את הריבית בארה"ב בשבוע שעבר, בניסיון לתמוך בכלכלה הגדולה בעולם.

ריבית הליבור הדולרית לשלושה חודשים בלונדון נפלה ב-0.1% ל-2% - רמתה הנמוכה ביותר מאז ספטמבר 2004, לפני נתוני איגוד הבנקאים הבריטי (BBA). ריבית הליבור עודנה גבוה ב-1% מהריבית בארה"ב, לעומת פער ממוצע של 0.16% בשבע השנים שקדמו לפרוץ משבר האשראי באוגוסט 2007.

החוזים על הריבית הפדרלית בארה"ב (Fed Funds Futures), הנסחרים בבורסת החוזים של שיקגו ומשקפים את ציפיות השוק מהריבית הפדרלית, מעניקים כעת סיכוי של 98% לכך שהבנק הפדרלי יחליט לחתוך את הריבית בארה"ב ב-0.75% לרמה של 0.25%, בישיבתו ביום שלישי הבא. לפני חודש, העניקו החוזים הסתברות אפסית להורדת ריבית בשיעור זה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully