>> הפסדיה של ישיבה יוניברסיטי בניו יורק, עקב הונאת הענק של ברנרד מאדוף, עשויים להסתכם ב-100-140 מיליון דולר - כך אמרו מקורות שזהותם לא נחשפה לעיתון של האוניברסיטה - "The Commentator".
לפי הדיווח בעיתון, עזרא מרקין - שהיה חבר במועצת הנאמנים של האוניברסיטה ושימש יו"ר ועדת ההשקעות שלה - התפטר מתפקידיו ביום חמישי. זאת לאחר שהודה כי קרן הגידור שייסד, אסקוט פרטנרס, השקיעה סכומים ניכרים מכספי האוניברסיטה בחברת ההשקעות של מאדוף. ישיבה יוניברסיטי, שהוקמה ב-86', שוקלת להגיש תביעה נגד מירקין.
בשבוע שעבר הודיע מירקין כי אסקוט פרטנרס הפסידה כמעט את כל נכסיה - 1.8 מיליארד דולר - בהונאה של מאדוף. מירקין משמש גם יו"ר GMAC, לשעבר זרוע הפיננסים של ג'נרל מוטורס, הנמצאת כיום בשליטת קרן סרברוס, מבעלי בנק לאומי. בנוסף, הוא תרם כספים רבים לארגונים יהודיים.
