וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בעקבות הונאת מאדוף: קרן גבריאל תמכור אחזקותיה בלאומי - כ-5%

Byte and Switch

21.12.2008 / 8:58

עזרא מירקין הודיע בסוף השבוע על פירוק הקרן; שווי האחזקות בלאומי - כ-650 מיליון שקל



קרן גבריאל, המנוהלת על ידי עזרא מירקין, תמכור אחזקותיה בבנק לאומי בעקבות הונאת מאדוף. מרקין הודיע שלשום על סגירת קרן הגידור שייסד. הקרן ניהלה נכסים בהיקף של כ-1.5 מיליארד דולר.

במכתב ששלח למשקיעים כתב מירקין כי פירוק הקרן הוא "האפשרות הריאלית היחידה" שעומדת בפני הקרן, שהפסידה 39% מתחילת 2008 ועד סוף נובמבר - כולל השקעותיה דרך מאדוף. לדבריו, תהליך סגירת הקרן יושלם בתוך כמה שנים.



קרנות סרברוס גבריאל רכשו לפני כשלוש שנים כ-10% מבנק לאומי במסגרת מכרז שערכה המדינה למכירת אחזקותיה בבנק. בסופו של דבר נפסלו סרברוס גבריאל מרכישת השליטה בבנק והקרנות פיצלו את אחזקותיהן בלאומי כדי שיוכלו להמשיך ולהחזיק בו, כך שסרברוס מחזיקה כ-5% וגבריאל מחזיקה כ-5%. כעת תיאלץ גבריאל למכור אחזקותיה בבנק, ששווין כיום כ-650 מיליון שקל, אחרי שירדו מתחילת השנה ב-50%.



הקשר של מירקין ללאומי לא נגמר בכך. בתחילת חודש יולי הקים בנק לאומי חברה חדשה לקרנות גידור בארה"ב בשם ספרינג מאונטיין קפיטל (SMC) ביחד עם חברת קרנות הגידור SMC, שבדירקטוריון שלה ישב מירקין, אשר תיווך בעסקה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully