>> בית משפט השלום בתל אביב חייב שלשום את חברת תפוז אנשים, המנהלת את אתר האינטרנט תפוז, למסור פרטים של גולש שהשמיץ ברשת אשה המבקשת לתבוע אותו.
התובעת, אורלי פריד, גננת בעלת שלושה גנים בקרית אונו, הגישה בקשה לבית משפט השלום בתל אביב להורות לתפוז להעביר לידיה את כתובת ה-IP של הגולש המכנה עצמו "רפיאל". לטענתה, רפיאל הפיץ עליה בפורום הורים לתינוקות של תפוז לשון הרע, באומרו בין השאר: "ברצוני להזהיר הורים מפני הגנון של אורלי בקרית אונו... בשנה וחצי האחרונות התגלתה הגננת והמנהלת אורלי פריד כאדם בעייתי, בלשון המעטה". במקביל לבקשה הגישה פריד תביעת לשון הרע בסך 120 אלף שקל נגד הגולש.
תפוז התנגדה לבקשה, בהדגישה את חשיבות השמירה על חומת האנונימיות של הגולשים. השופטת בלהה טולקובסקי סקרה את שתי הגישות העיקריות שקיימות בסוגיה בפסיקת בתי המשפט המחוזיים. על פי הראשונה, שבאה לידי ביטוי בהחלטתה של השופטת מיכל אגמון-גונן מלפני כשנה (בעניין עו"ד סבו נגד ידיעות אינטרנט), יש להורות על חשיפת פרטי הגולש רק כשתוכן הפרסום יכול להקים אחריות פלילית בגין לשון הרע.
הגישה השנייה, המקילה יותר - שהובעה בהחלטתו של השופט יצחק עמית מ-2007 בפרשת רמי מור - גורסת כי כדי שתיחשף כתובת הגולש יש להראות כי למבקש היתה עומדת זכות תביעה נגד המפרסם, לו זהותו היתה ידועה לו.
לדעת השופטת, במקרה זה הפרסום חוצה את גבולות הבעת הדעה מפני שהוא מציין "עובדות" שאם אין בהן אמת, עשויה להיות עילה לתביעת לשון הרע. השופטת סברה כי במקרה זה התקיימו הנסיבות המצדיקות את חשיפת פרטי הגולש לפי פס"ד מור. לכן חייבה את תפוז להעביר לפריד את פרטי הגולש.
אתר תפוז חויב למסור פרטי גולש כדי לאפשר תביעת לשון הרע נגדו
נורית רוט
25.12.2008 / 7:11