וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בועז יונה עירער על גובה הפיצוי שנקבע לו בפסק הדין

מאת הילה רז

1.1.2009 / 7:06



>> בועז יונה ערער אתמול לבית המשפט העליון על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים לפצות את קורבנות חפציבה בסכום של 8 מיליון שקל. יונה מבקש לקיים את הסדר הטיעון עליו חתם עם הפרקליטות שלפי הוא אמור לפצות את הקורבנות ב-4 מיליון שקל.

לפני כחודש וחצי הורשע יונה בבית המשפט המחוזי ונידון לשבע שנות מאסר בפועל, אך, השופט משה רביד הכפיל את הסכום שנקבע בין הצדדים וקבע כי יעמוד על 8 מיליון שקל.



השופט רביד ביקר בחריפות את התביעה, שלא נתנה משקל ראוי לנזקים שנגרמו לנפגעי החברה. הוא קבע כי המדינה התעלמה מחובתה הציבורית והחוקתית לדאוג לדיור נאות לנפגעי חפציבה, ולא היתה צריכה להתחשב במצבו הכלכלי בקביעת גובה הפיצוי. ארבעה מיליון שקל, מתוך שמונה מיליון שבהם צריך יונה לפצות רוכשי הדירות, כבר שולמו.



לטענת יונה הסדר הטיעון נחתם לאחר שגייס את הסכומים ממקורות חיצוניים. לטענת יונה, המיוצג על ידי עו"ד יאיר גולן, הוא לא יוכל לגייס 4 מיליון שקל נוספים. יונה מציין כי התערבותו החריגה של בית המשפט היא "בלתי מציאותית ובלתי סבירה".



לטענתו היה על בית המשפט המחוזי לכבד את הסדר הטיעון עליו חתם כמקשה אחת, ולא להפריד בין רכיבי העונש השונים, זאת מאחר ומהצדדים חתמו על ההסדר מתוך ידיעה שאי הסכמה על רכיב אחד, תטרפד את המסגרת כולה.



יונה מציין בערעורו כי הסדר הטיעון מלמד על יחסו לפרשה, רצונו לקחת אחריות ועל החלטתו לחזור לישראל, להודות באופן אמיץ באשמה, להתנצל, להרכין ראש ולשאת בעונש מאסר חמור ומשמעותי.



יונה יוצא נגד נימוקו של השופט רביד, להחמיר בגובה הפיצוי "מדובר בנימוק שובה עין", נכתב בערעור "אבל ספק רב אם מדובר בנימוק קביל. לא הובאה בפני בית המשפט הנכבד ולו ראשית ראיה לכך שהופרה זכותו של מאן דהוא ל"דיור נאות", במובן זה שהוא חי ללא קורת גג באופן המחייב הגנה מיוחדת על "זכותו החוקתית".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully