>> שופרסל הודיעה לבורסה כי המשא ומתן בינה לבין קרן מרקסטון בנוגע לרכישת 20% מרשת חנויות הספרים סטימצקי, לא הבשיל להסכם.
שופרסל ומרקסטון לא פירטו מדוע המשא ומתן לא הגיע לכדי עסקה. ואולם מקורבים מסרו כי שופרסל נרתעה מההתנגדות במגזר החרדי להתקשרות אפשרית בין הרשת לסטימצקי, משום שסטימצקי מפעילה סניפים בשבת.
מקורות בענף סיפרו כי הרב יצחק גולדקנופף, מזכיר ועדת הרבנים למען קדושת השבת, שוחח עם מנהלי שופרסל והביע את אי שביעות הרצון במגזר מהאפשרות ששופרסל תרכוש אחוזים מסטימצקי. גולדקנופף הוא זה שעומד מאחורי החרם החרדי על סניפי שפע שוק של דודי ויסמן - שפגע בפעילות קבוצת רבוע כחול.
גולדקנופף אישר אתמול ל-TheMarker כי פנה בעניין לאפי רוזנהויז, מנכ"ל שופרסל. "לפני שרכש את שופרסל אמר נוחי דנקנר כי הרשת תשמור שבת כהלכתה, וכששמענו על סטימצקי הערנו את תשומת לבו לכך. הציבור החרדי והדתי מרוצה לראות ששופרסל אמינה ושומרת על הבטחותיה", אמר. שופרסל הכחישה אתמול קשר אפשרי בין איום בחרם חרדי לבין הפסקת המשא ומתן.
כפי שפורסם ב-TheMarker, לפני כשבועיים הודיעה שופרסל לבורסה כי היא מקיימת משא ומתן עם קרן מרקסטון לרכישת 20% מרשת חנויות הספרים סטימצקי תמורת כ-13 מיליון דולר. בנוסף פורסם כי שופרסל תקבל אופציה לקניית 80% הנותרים לתקופה שתוסכם. עוד נכתב בהודעה כי החברה פועלת לחתימת הסכם בין הצדדים עד סוף 2009.
באוקטובר 2005 מכר ערי סטימצקי, יו"ר סטימצקי לשעבר ובנו של מייסד הרשת, את הרשת לשותפו רון לובש, בעלי קרן מרקסטון, תמורת סכום של 50-60 מיליון דולר. באוגוסט 2006 מונתה איריס בראל לתפקיד מנכ"ל החברה, ובספטמבר באותה השנה פרש ערי סטימצקי מתפקיד היו"ר.
עם פרסום ההודעה בדבר המשא ומתן אמר רוזנהויז: "חיבור בין שופרסל לסטימצקי הוא בעל פוטנציאל לסינרגיות עתידיות". רוזנהויז הוסיף כי "מבנה העסקה הנדון ייתן לשופרסל אפשרות לבחון את הסינרגיה ואת הפוטנציאל לשיפור בהכנסות וברווחיות החברה".
שופרסל הפסיקה המו"מ לרכישת 20% מסטימצקי
מאת עדי דברת
2.1.2009 / 6:59
