>> השבוע המלא הראשון של 2009 לא צפוי להיות סוער, אך הוא יסתיים בפרסום אחד הדו"חות החודשיים החשובים למי שעוקב אחר כלכלת ארה"ב: דו"ח התעסוקה.
לפי הערכות, הדו"ח שיתפרסם ביום שישי יצביע על אובדן 475 אלף משרות נוספות בארה"ב. זהו החודש ה-12 ברציפות של ירידה במספר המשרות.
שיעור האבטלה שעליו מצביע הדו"ח עלול לטפס ל-7%, והשכר הממוצע לשעה בדצמבר צפוי להציג עלייה של ב-0.2% בלבד.
נתוני מכירות כלי הרכב בארה"ב, שיתפרסמו היום, צפויים להצביע על המשך החולשה במגזר הרכב האמריקאי, שקיבל בשבוע שעבר מיליארדי דולרים מהממשל. ביום רביעי יתפרסם מדד ISM למגזר השירותים, מדד מנהלי רכש שנחשב למשקף היטב את המתרחש בכלכלת ארה"ב. בשבוע שעבר הצביע מדד ISM למגזר הייצור על ירידה חדה בפעילות הייצור.
דו"חות כספיים בודדים צפויים להתפרסם השבוע. המשמעותיים ביותר: ענקית הנפט שברון וחברת ההשקעות אפולו, שיפרסמו את דו"חותיהן ביום חמישי. עם זאת, הפתיחה "הרשמית" של עונת הדו"חות - המתחילה מסורתית בדו"חות יצרנית האלומיניום אלקואה - תהיה רק בשבוע הבא, עם פרסום דו"חות החברה.
המשקיעים בוול סטריט חוששים מעוד דו"ח תעסוקה קודר
מאת מיכל רמתי
5.1.2009 / 7:30
