יצרנית חומרי הטעם והריח חתמה על הסכם לרכישת עסקי חברת אוקספורד כימיקלים האנגלית תמורת 12 מיליון דולר. מחזור המכירות של החברה הנרכשת ב-2007 הסתכם בכ-14 מיליון דולר.
פרוטרום ביצעה סבב רכישות מקיף ב-2007, אז קנתה שבע חברות ברחבי העולם, שהרחיבו רבות את פעילות החברה. בין החברות שנרכשו אז היו חברת גוורצמילר הגרמנית, העוסקת בפיתוח תמציות טעם, תמורת 67 מיליון דולר ובלמיי האנגלית, המתמקדת בפיתוח תמציות טעם טבעיות, תמורת 17.8 מיליון דולר.
אוקספורד, החברה הנרכשת, מעסיקה כ-70 עובדים, עוסקת בפיתוח, בייצור ובשיווק של חומרי גלם ייחודיים לתעשיית הטעם והריח. הרכישה צפויה להרחיב את סל המוצרים שמציעה חטיבת חומרי הגלם של פרוטרום ללקוחותיה ואת מאגר הלקוחות שלה ברחבי העולם.
בפרוטרום מציינים כי הנהלתה של אוקספורד תשולב בהנהלת חטיבת חומרי הגלם של פרוטרום. "לאוקספורד צנרת של מוצרים חדשניים ומעניינים בפיתוח, עם דגש על תחום חומרי הטעם הטבעיים", כותבים בחברה.
לפרוטרום ולאוקספורד שני מפעלי ייצור ופיתוח הסמוכים זה לזה בצפון אנגליה. פרוטרום תפעל להשגת יעילות עסקית ותפעולית מרבית ממיזוג הפעילויות באנגליה, תוך השגת חסכונות תפעוליים ויצירת סינרגיה מרבית, גם עם מפעליה האחרים של פרוטרום בעולם. פרוטרום תפעל לאיחוד מערכי המחקר והפיתוח, התפעול, השיווק, הרכש והמכירות שלה ושל אוקספורד.
בשנת 2007 עמדו מכירות הפעילות הנרכשת על כ-14 מיליון דולר והרווח התפעולי הסתכם ב-900 אלף דולר. הרווח התפעולי המוערך לשנת 2008 מהפעילות הנרכשת צפוי לצמוח ביותר מ-50% למעל 1.45 מיליון דולר. פרוטרום מציינת כי היא תפעל להשגת חסכונות תפעוליים ממיזוג הפעילויות ולהשגת רווחיות גבוהה מהרווחיות הממוצעת שלה כיום.
פרוטרום עוסקת בייצור ושיווק של תמציות טעם וריח, וחומרי גלם המשמשים לייצור מזון, משקאות תמציות טעם וריח ומוצרי טיפוח. החברה פעילה בישראל, אירופה, צפון אמריקה ואסיה. החברה נסחרת בתל אביב ובלונדון.
פרוטרום חוזרת לבצע רכישות: קונה את אוקספורד כימיקלים תמורת 12 מיליון דולר
יובל מעוז
5.1.2009 / 14:41
