מחיר הנפט הגולמי עלה זה יום המסחר השלישי ברציפות לאחר שכניסת כוחות צה"ל לרצועת עזה איימה על היציבות במזרח התיכון - האיזור בעל תפוקת הנפט הגדולה בעולם. קצין איראני קרא למדינות האיסלאמיות לשבש את אספקת הנפט למדינות התומכות בישראל ופעולתה בעזה.
החוזים על הנפט הגולמי מסוג Light Crude למסירה בפברואר נסגרו בעלייה של 4.2% למחיר 48.32 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק. החוזים על הנפט הגולמי מסוג ברנט התחזקו בלונדון ב-5.1% למחיר 49.31 דולר לחבית בבורסת הסחורות של לונדון. בשבוע שעבר טיפס מחיר הנפט בניו יורק ב-22%, העלייה השבועית החדה מאז אוגוסט 1986, בעקבות האירועים בעזה והמחלוקת בנוגע להעברת הגז הטבעי מרוסיה דרך אוקראינה למדינות אירופה.
בשנה שעברה נפל מחיר הנפט בניו יורק ב-54% - הירידה השנתית הראשונה מאז שנת 2001, ונגע ברמת שפל של חמש שנים ב-19 בדצמבר כשנסחר ב-32.4 דולר לחבית. עם זאת, במהלך השנה, בחודש יולי, רשם את שיא כל הזמנים - 147.27 דולר לחבית.
מדינות המזרח התיכון מהוות כמעט שליש מכלל ייצור הנפט העולמי. ביולי 2006, ימי מלחמת לבנון השנייה, זינק מחיר הנפט לרמה שאז היתה רמת שיא - 78.4 דולר לחבית - בעקבות תקיפת כוחות צה"ל את כוחות חיזבאללה בלבנון.
יום שלישי ברציפות של עליות: מחיר הנפט הגולמי זינק ב-4.2% וננעל ברמה של 48.32 דולר לחבית
סוכנויות הידיעות
5.1.2009 / 22:51
הסכסוך בין רוסיה ואוקראינה והלחימה בעזה מגבירים את החששות לגבי אספקה סדירה של נפט