וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אובמה מתכנן הקלות מס של 300 מיליארד דולר במסגרת תוכנית התמריצים

סוכנויות הידיעות

6.1.2009 / 6:58

הפיכתן של הקלות המס לחלק עיקרי בתוכנית תסייע לאובמה להשיג את תמיכת הרפובליקאים



>> תוכנית התמריצים הכלכלית של נשיא ארה"ב הנבחר, ברק אובמה, תכלול מאות מיליארדי דולרים בהטבות מס עבור יחידים ועסקים - כך אמרו לבלומברג בכירים בממשלת המעבר של ארה"ב ונציגים מהמפלגה הדמוקרטית. אובמה אמור היה להציג את התוכנית הלילה.

אובמה מנסה להביא לכך שהקלות המס יהוו 40% מתוכנית התמריצים לכלכלה האמריקאית, כך לפי המקורות. תוכנית התמריצים כולה תהיה בסך כ-775 מיליארד דולר, ממנה שווי הקלות המס צפוי להיות כ-300 מיליארד דולר.



הפיכת הקלות המס לחלק עיקרי מתוכנית התמריצים תסייע להשגת קולות תומכים בתוכנית מצד המפלגה הרפובליקאית. מנהיג המפלגה בקונגרס, מיץ' מקונל בקנטאקי, אמר כי יתמוך בהקלות מס לבני מעמד הביניים כחלק מתוכנית התמריצים.



לפי נציגי המפלגה הדמוקרטית, תוכנית התמריצים של אובמה תנסה להגדיל את הצריכה הפרטית בארה"ב באמצעות השקעה של 140 מיליארד דולר בהקלות מס בשווי 500 דולר ליחידים ו-1,000 דולר לזוגות. עסקים בארה"ב יקבלו את ההטבות באמצעות החזרי מס, לאחר שקלול הפסדיהם במשך חמש השנים האחרונות. בימים כתיקונם, חברות יכולות לקבל החזרי מס רק אם הן מדווחות על הפסדים שנתיים בדיעבד.



אובמה ינסה להציג רפורמות קיצוניות שיעניקו לממשל שליטה רבה יותר על התקציב הפדרלי בעתיד. יועציו אמרו ל"ניו יורק טיימס" כי בין היתר, הנשיא הנבחר ינסה לשנות את שיטות מתן החוזים של הפנטגון ואת תקצוב הסיוע למגזר התאגידי. לדבריהם, הוא ימנה אנשים לתפקיד מנהל ביצועים ומנהל טכנולוגיה ראשי בממשל מחר, כדי לסייע בייעול הממשל.



הקונגרס האמריקאי צפוי עוד לאשר צעדים כמו פיחות בדולר, כדי לעודד רכישה של ציוד מתוצרת מקומית. נוסף על כך, ארה"ב תנסה להיענות לבעיית האבטלה באמצעות הטבות מס לחברות שיגייסו עובדים נוספים.



אובמה נפגש אתמול עם מנהיגי הקונגרס הדמוקרטים והרפובליקאים כדי לדון בתוכנית. להערכת הדמוקרטים, הקונגרס לא יוכל להשלים את עבודתו על תוכנית התמריצים עד 20 בינואר, יום כניסתו של אובמה לתפקיד נשיא ארה"ב. אובמה קרא למנהיגי הקונגרס לאשר את תוכנית התמריצים במהירות כדי שאפשר יהיה להתחיל בתהליך ההבראה עבור כלכלת ארה"ב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully