וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לאחר שהימור גרוע שלו הסב הפסד של מיליארד דולר לדויטשה בנק: בועז ויינשטיין מקים קרן גידור

נמרוד הלפרן

9.1.2009 / 17:48

הישראלי לשעבר מתכוון לצרף אליו 15 עובדים של דויטשה בנק; הקרן החדשה צפויה להיפתח ברבעון השני



בועז ויינשטיין, המנהל במשותף של חטיבת מסחר האשראי של דויטשה בנק, עוזב את הבנק כדי להקים קרן גידור. ויינשטיין, ישראלי המתגורר שנים רבות בארה"ב, מתכנן לגייס לקרן החדשה - אשר צפוייה להיפתח כבר ברבעון השני של השנה - כ-15 מעמיתיו לעבודה בדויטשה בנק.



"אנו מאחלים הצלחה לבועז במיזם החדש שלו, ומצפים לעבוד ביחד איתו", אמר היום דובר דויטשה בנק, מייקל גולדן.



ויינשטיין בן ה-36, אשר עבד בדויטשה בנק במשך 11 שנים, ניהל את חטיבת מסחר האשראי של דויטשה בנק ביחד עם קולין פאן - אשר ימשיך כעת לנהל את החטיבה לבדו. קודם לכן היה ויינשטיין מנהל מסחר האשראי הגלובלי בצפון אמריקה ואירופה.



הימור גרוע של חטיבת מסחר האשראי בראשותו של ויינשטיין הסב לדויטשה בנק הפסד של מיליארד דולר בעקבות התנודתיות בשוקי האשראי לאחר פשיטת הרגל של בנק ההשקעות ליהמן ברדרס בספטמבר, דיווחה סוכנות הידיעות בלומברג בחודש שעבר.



בעקבות ההפסד הכבד אמרו בחודש שעבר גורמים בדויטשה בנק ל-TheMarker כי ויינשטיין הרוויח סכום גדולים עבור הבנק בשנים האחרונות ונחשב לסוחר מצליח. בחדר העסקות של נגזרי האשראי מועסקים עוד ישראלים, ביניהם אלעד שרגא, שהינו אחראי מסחר למט"ח ונגזרות בסניף של דויטשה בנק בישראל, ומכהן כאחראי על נכסים לא סחירים. עם שרגא עובדים בניו יורק ישראלים נוספים, בהם גד כספי שעבד אתו גם בדויטשה בתל אביב.



ויינשטיין נחשב לכשרון עולה בוול סטריט בעשור האחרון. בהכשרתו הוא אמן שחמט, בן להורים ישראלים, וחובב פוקר. בתמונה בפרופיל שלו בפייסבוק הוא מצולם במשחק עם השחקן מאט דיימון.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully