וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וירג'ין בירוק

TheMarker

12.1.2009 / 8:58

מה עשו עשרות יזמים, מנהלי השקעות ואנשי עסקים בגלריה דרזדנר בנוה צדק? ■ איך יכריע שר התמ"ת מי יהיה מנכ"ל מכון היצוא? ■ למה החליט מנכ"ל בזק בינלאומי לדחות את האירוע השנתי של החברה? ■ מי שילם 5,400 דולר עבור אלבום הדפסים באירוע התרמה למען ה


מאת אורה קורן, אמיתי זיו ודניאל שמיל

עשרות יזמים, מנהלי השקעות ואנשי עסקים התאספו ביום רביעי בערב בגלריה דרזדנר בנוה צדק לאירוע שערכה הקרן הירוקה החדשה של קבוצת וירג'ין (Virgin) של ריצ'רד ברנסון.



יזם הקרן והשותף המנהל שלה, שי וייס, גייס עד כה כ-200 מיליון דולר לקרן - כמחצית מהסכום גויס מידי המיליארדר הצבעוני ברנסון. וייס הכיר את ברנסון כאשר הוביל את המיזוג של חברת הכבלים והתקשורת NTL עם חברת הסלולר Virgin Mobile לפני כשלוש שנים. הקרן, Virgin Green Found, ביצעה כבר שמונה השקעות בשנה האחרונה, מתוכן שתיים בישראל. בימים אלה היא מחפשת השקעות נוספות בארץ, בעיקר בחברות מבוססות יותר ובעלות הכנסות משמעותיות. בין המבקרים בערב הירוק היה גם עידן עופר, אשר מממן את פרויקט המכונית החשמלית שמוביל שי אגסי. בתמונה בין וייס לבין עופר נמצאת בת זוגו של עופר בתיה פרי, מנהלת קשרי חוץ בחברת Better Place, יוזמת פרויקט המכונית החשמלית.

מתחרים על מכון היצוא

המאבק על איוש משרת מנכ"ל מכון היצוא מתחמם ומגיע לישורת האחרונה. השבוע אמור שר התמ"ת, אלי ישי, להכריע בין המועמדים שצלחו את ועדת הביקורת של המכון. רשימת המועמדים תפחה ברגע האחרון משלושה לחמישה. על פי מקורות מקורבים לתהליך, מדובר בנילי שליו, נספחת כלכלית לשעבר, נאוה סלע, מנהלת מפעל בתעשייה האווירית, אבי חפץ, סמנכ"ל הרכבת לשעבר ודוד אופק, סמנכ"ל שיווק לשעבר באחת מחברות התעשייה. בדרך כלל מתנהל מאחורי הקלעים מאבק בין מועמד התעשיינים למועמד משרד התמ"ת, כשכל צד מנסה להשפיע על השר לבחור במקורבו. מינוי נציג מהתעשייה יקל על התאחדות התעשיינים להגדיל את מעורבותה בפעילות מכון היצוא; מינוי נציגת משרד התמ"ת יקל על אגף סחר חוץ במשרד לעסוק בענייני המכון. ההערכות הן כי עד יום חמישי יבחר השר במנכ"ל חדש, וישחרר את יו"ר מכון היצוא, דוד ארצי, המשמש גם כממלא מקום המנכ"ל וכסמנכ"ל בתעשייה האווירית, מתפקידו הכפול במכון.

בנבנישתי דוחה את המסיבה

בבזק בינלאומי מזדהים עם הדרום, והחליטו לא לחגוג כעת אירועים פנימיים. "עובדים יקרים", פתח איציק בנבנישתי, מנכ"ל בזק בינלאומי, את המכתב שבו הודיע על ביטול האירוע השנתי של החברה. "ב-21 בינואר תוכנן להתקיים אירוע סוף השנה בהיכל נוקיה בתל אביב. עקב המצב הביטחוני החלטתי כי אין מקום בימים אלה לקיים את האירוע. ההחלטה קשה לי, מכיוון שהאירוע נועד לומר לכם תודה, להוקיר את פועלכם לאורך השנה ולחגוג את הישגינו ב-2008". העובדים קיבלו את הביטול בהבנה.

רוכשים ותורמים

בסוף השבוע נערכה מכירה אינטימית של אמנות ישראלית מקורית למען האגודה למלחמה בסרטן בחמאם ביפו. המארח: חיים כצמן, יו"ר גזית-גלוב ויו"ר מבצע "הקש בדלת" ב-2008-2009. המנחה: מני פאר. רוכשי האמנות הפוטנציאליים: נתן חץ, גבי רביד, אריה מינטקביץ', רונן אשכנזי, תמי מוזס, דני ברנר, ח"כ אופיר פינס, יו"ר האגודה למלחמה בסרטן ליאון רקאנטי, חיים רומנו, ישי דווידי ודורי סגל. הרכישות: סגל רכש בקבוק יין של ברקן ב-1,000 דולר, תמונה מקורית של יוסף פיצ'חזדה ואלבום הדפסים; חץ רכש אלבום הדפסים ב-5,400 דולר; דווידי רכש תמונה של דוד ריב ב-2,600 דולר; וכצמן רכש תמונה של עודד פיינגרש ב-3,000 דולר, שנוספו למיליון שקל שתרם לאגודה.

תשובה סוגר את המסעדה

חברת אלעד נכסים, שבבעלותו של יצחק תשובה, נאלצה לסגור את מסעדת "פאלם קורט" השוכנת במלון פלאזה בניו יורק. המסעדה, שנפתחה יחד עם המלון רק לפני שנה לאחר שיפוץ נרחב, נסגרה מאחר שהתקשתה למשוך לקוחות. לאחר שיפוץ המסעדה ושיפוץ המלון בעלות של 400 מיליון דולר, השתנתה המסעדה לבלי הכר - החל בתפריט וכלה ברהיטים. באוגוסט הפסיקה המסעדה להגיש ארוחות ערב, וכעת הודיעה אלעד נכסים כי המסעדה מפסיקה לפעול כליל. דובר מטעם אלעד נכסים אמר ל"ניו יורק טיימס" כי המסעדה נסגרת באופן זמני בלבד. "נפתח אותה במהירות האפשרית, וכשנפתח אותה שוב, היא תהיה טובה מתמיד", אמר הדובר. עם זאת, פורסם כי המסעדן ג'ואי אלהאם, שמנהל בימים אלה את "אוק רום" ואת "אוק באר" שבמלון, הביע את רצונו להשתלט על "פאלם קורט". אלהאם, שהוא גם בעליה של מסעדת "פריים גריל" במנהטן, מנהל כעת מגעים עם אלעד נכסים בנוגע למסעדה. המסעדה שופצה על ידי תשובה בניסיון להשיב לה את המוניטין הזוהר שהיה לה בעשורים הראשונים של המאה הקודמת. בשיפוץ הוחזרה למסעדה כיפת הזכוכית שעיטרה אותה, אשר הוסרה ממנה בשנות ה-40.

מכוניות יוקרה להשכרה בתקופת משבר

בימים אלה, כשרבים מהססים לשלוח את היד לכיס, והנמלים גדושים במכוניות שאינן נמכרות, יש מי שחושב שזה הזמן להשכיר מכוניות יוקרה. חמי בראל, בן הזוג של הדוגמנית שירלי בוגנים, משיק בימים אלה מיזם חדש - סוכנות להשכרת מכוניות יוקרה ומכוניות ספורט. הסוכנות, "סטרלינג מוטורס", מנוהלת על ידי מיכאל ארנון, שניהל עד לא מזמן את יורופקאר. לחברה צי של 30 מכוניות, ובהן מכוניות פאר כמו ב.מ.וו סדרה 7 וקדילאק אסקלייד ומכונית ספורט כמו פורשה 911 ושברולט קורבט. עלות ההשכרה היא 1,500 שקל עד 2,400 שקל ביום (ללא נהג). קהל היעד העיקרי הוא זוגות מתחתנים, והחברה אף מקשטת את המכוניות המושכרות, אך מקווה להגיע גם לאנשי עסקים ואח"מים וכן להפקות טלוויזיה, אופנה ואירועים. בחברה מקווים להגיע ל-350 השכרות בחודש ולמחזור שנתי של 20 מיליון שקל.

אולמרט לא בא לברך

ביום חמישי בערב חגג עופר הירשזון, בנו של שר האוצר לשעבר החשוד בעבירה פלילית אברהם הירשזון, את נישואיו למיטל כהן, בביתן 15 שבנמל תל אביב. כ-700 האורחים שהוזמנו לאירוע נדרשו לעבור בידוק ביטחוני מקיף שכלל, בין השאר, מעבר תחת גלאי מתכות. באו לאחל מזל טוב: רענן דינור, יעקב ברדוגו, אורי שני, יעקב ויינרוט, עידו נויברגר, ברק רוזן, איתן אלדר, רועי גיל, מיקי ודני זלקינד ואבי נמני. בתוכנית האמנותית: הזמר שלומי סרנגה. בתחום הקולינרי: הקייטרינג של מגי ותולי. הוזמן ולא הגיע: ראש הממשלה אהוד אולמרט, שלכבודו נערכו סידורי האבטחה הכבדים.

עוברים

מייק לאור מונה לכסמנכ"ל הכספים של מוטורולה ישראל. לאור יחליף את שמעון (שימי) שחר. בתפקידו האחרון שימש לאור כסמנכ"ל כספים ב-Exanet.

סמדר שחף מונתה למנהלת אגף שירותים טכנולוגיים ב-HP ישראל. שחף מחליפה את אידו שטיינברגר, שפרש באחרונה. בתפקידה הקודם שימשה שחף מנהלת אגף מיקור חוץ ב-HP ישראל.

התעשיין משה כהן, יו"ר יהודה גדרות, נבחר ליו"ר איגוד תעשיות המתכת והחשמל בהתאחדות התעשיינים. במקביל משמש כהן גם כיו"ר ועדת האנרגיה בהתאחדות התעשיינים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully