וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ועדת וינוגרד החדשה: יעמוד בראש ועדה לבדיקת תביעה ייצוגית נגד עו"ד ישראל פרי

הילה רז

13.1.2009 / 7:17



>> ד"ר אליהו וינוגרד והפרופ' אריאל פורת ואהרן עופר יכהנו בוועדת בוררות מוסכמת חדשה. הוועדה תכריע בבקשה לתביעה ייצוגית שהוגשה לפני כשנה נגד עו"ד ישראל פרי והארגון למימוש האמנה על ביטחון סוציאלי.

בבקשה לתביעה הייצוגית בסך 735 מיליון שקל נטען, כי הריבית שהוצגה בהסכם ההלוואה של הארגון, בשיעור 11.5% לשנה, אינה הריבית האמיתית שנגבתה - אלא נגבתה ריבית בשיעור של 19.3% לשנה. לטענת התביעה, שיעור הריבית הגבוה גרם לתובעת לאבד את הפנסיה החודשית.



בסוף 2007 הורשעו פרי והארגון בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גניבה בידי מורשה ותיווך בביטוח שלא בהיתר. על פרי, המיוצג על ידי עו"ד ישראל וולנרמן ויעקב וינרוט, נגזרו 12 שנות מאסר וקנס בסך 22 מיליון שקל. ערעור בעניין נדון כעת בבית המשפט העליון.



בהודעה מטעם הצדדים שהוגשה אתמול לבית המשפט המחוזי בתל אביב מציינים באי כוח הצדדים, כי חברי הוועדה הסכימו לקיים דיונים בקצב מזורז ככל הניתן.



אליהו וינוגרד עמד בראש ועדת וינוגרד לבדיקת אירועי מלחמת לבנון השנייה וכיהן בעבר כנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב; פרופ' פורת שימש כדיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב; פרופ' עופר עומד בראש המכון למחקר עסקים בישראל באוניברסיטת ת"א.



התובעת הייצוגית טענה, באמצעות עו"ד יצחק אבירם, כי פרי והארגון הפרו את הוראות חוק הגנת הצרכן תוך ניצול לרעה של בקיאותם ועודף המידע שהיו בידיהם מול לקוחותיהם, שהיו כל העת בעמדת חולשה ופעלו מחוסר ידיעה. לפי ההסכמות בין הצדדים, לוועדה יהיו סמכויות של בורר ושל מומחה והיא תכריע במחלוקות ספציפיות ובהן השאלה האם גביית הריבית, דמי הטיפול, עמלת טיפול בבטחונות ותשלום פרמיות בגין ביטוח, בהתאם להסכמי ההלוואה, מנוגדת לדין כנטען בתביעה.



אם הוועדה תקבע כי בוצעו הפרות, היא תבדוק אם נגרם נזק לקבוצת התובעים הייצוגים ותקבע את היקפו. לפי ההסכמה, החלטות ועדת הבוררים יובאו לאישור ביהמ"ש כפסק דין והצדדים התחייבו לקיים פסק דין זה מבלי לערער עליו.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully