וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

במקום ליסינג: משרד הביטחון עומד לפרסם מכרז לשכירת 1,200 מכוניות לצה"ל

מאת דניאל שמיל

13.1.2009 / 7:19

כלי הרכב ישמשו את צה"ל רק עד פרסום מכרז הליסינג החדש בעוד כחצי שנה



>> משרד הביטחון עומד לפרסם מכרז לשכירת 1,200 מכוניות בעבור צה"ל, שיחליפו חלק ממכוניות הליסינג שצה"ל יחזיר בתום תקופה החכירה.

חוזה הליסינג הנוכחי של צה"ל הסתיים בדצמבר, וכעת עליו להחזיר לחברות אלבר ושלמה סיקסט מאות מכוניות. כלי הרכב השכורים ישמשו את צה"ל עד לפרסום מכרז הליסינג החדש של צה"ל, הצפוי בעוד כחצי שנה.



בענף ההשכרה מעריכים כי מחיר השכרת המכוניות יהיה כ-3,500 שקל בחודש למכונית משפחתית עם מנוע בנפח 1.6 ליטר - מחיר גבוה יחסית, בשל הנסועה הגבוהה והבלאי הגבוה של מכוניות בשירות הצבא. ההערכות הן שצה"ל ינסה להפחית את המחיר באמצעות דרישות שירות נמוכות יחסית.



צה"ל אמור היה לפרסם מכרז ליסינג חדש כבר לפני חודשיים, אך המכרז נדחה מסיבות שונות, ובראשן חוסר היכולת של חברות הליסינג לספק את כמות המכוניות הדרושות (10,000 מכוניות בשלוש שנים) בשל מצוקת האשראי בשוק ההון. צה"ל מאמין גם שמכירי הליסינג יירדו, ובעוד חצי שנה יוכל להשיג עסקה משתלמת יותר.



כעת, עם המעבר מליסינג לשכירות, ישלם צה"ל סכום גבוה בכ-30% בחודש על המכוניות. במשרד הביטחון מקווים שבעוד כחצי שנה ישתנו תנאי השוק וניתן יהיה לפרסם מכרז ליסינג. בענף הליסינג מעריכים, לעומת זאת, כי מחירי ההשכרה הגבוהים ייאלצו את משרד הביטחון להקדים את מועד פרסום מכרז הליסינג החדש.



מוני בר, מנכ"ל חברת באדג'ט, מעריך כי צה"ל לא יהיה היחיד שימיר ליסינג בהשכרה: "המצב מעורפל, וחברות לא רוצות להתחייב. יש גם עסקות רבות שחברות הליסינג לא יכולות לשחזר ולגייס את ההון עבור המכוניות". לעומתו, דני שמעוני, מנכ"ל הרץ, מעריך כי העלייה בביקוש להשכרה מצד עסקים תקוזז על ידי ירידה בביקוש לצורכי תיירות. בר הוסיף כי "כיום יש יותר ביקוש מאשר היצע בליסינג, אך אין מספיק אשראי לאספקת כל המכוניות. אני מעריך שמתוך 60 אלף עסקות שמסתיימות השנה, רבבות לא יתחדשו".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully