וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

למרות אהדתה לפלשתינים: טורקיה לא ביטלה עסקות צבאיות עם ישראל

אורה קורן

14.1.2009 / 10:51

עם זאת ההערכה היא, שעד תום מבצע עופרת יצוקה יעוכבו מגעים לעסקות חדשות, בשל דעת הקהל בטורקיה



בתעשיות הבטחוניות לא התקבלו סימנים לכוונת ממשלת טורקיה לבטל עסקות שנחתמו - כך עולה מבדיקת TheMarker. עם זאת ההערכה היא, שעד תום מבצע עופרת יצוקה יעוכבו מגעים לעסקות חדשות, בשל דעת הקהל הטורקית האוהדת את הפלשתינים.



הערכה זו מתבססת על נסיון במצבי מתיחות בטחונית קודמים בין ישראל לשכנותיה. המגעים עם טורקיה הפרו-ערבית ידעו ירידות תלולות באותן תקופות, אולם חזרו למסלולם לאחר מכן. טורקיה מייחסת חשיבות רבה ליחסיה הבטחוניים עם ישראל, ובין המדינות קיים גם שיתוף פעולה אסטרטגי בטחוני בתחומים המשיקים לאינטרסים של שתי המדינות.



העסקות הבטחוניות הגדולות של ישראל בטורקיה כוללות את השבחת הטנק הטורקי, עסקה מתמשכת של תעש בכ-780 מיליון דולר. עסקת מכירת מערכות צילום של התעשיה האוירית ואלביט ב-141 מיליון דולר, שנחתמה באחרונה, ועסקה למכירת מטוסים ללא טייס של התעשיה האוירית ב-200 מיליון דולר. באחרונה דחתה ממשלת טורקיה לחצים מצד הפרלמנט לבטל את העסקה של התעשיה האוירית ואלביט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully