בנק אוף אמריקה, הבנק הגדול בארה"ב לפי נכסים, רשם את ההפסד הראשון שלו מאז שנת 1991 ברבעון הרביעי. הבנק הוריד את הדיווידנד לאחר שמוקדם יותר היום קיבל אישור ממשלתי לסיוע כספי נוסף, שנועד לעזור למזג לתוכו את מריל לינץ'.
בנק אוף אמריקה רשם הפסד של 1.79 מיליארד דולר, או הפסד של 48 סנט למניה ברבעון השלישי, לעומת רווח של 268 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2007. תוצאותיו של בנק אוף אמריקה לא כוללות הפסדים של 15.3 מיליארד דולר שרשם מריל לינץ' ברבעון הרביעי, אותו רכש בנק אוף אמריקה מוקדם יותר החודש. הדיווידנד של הבנק נחתך מ-32 סנט למניה לסנט אחד.
הפסדי הבנק מעמידים בסימן שאלה את עתידו של קנת' די. לואיס כמנכ"ל החברה. לואיס היה זה אשר תכנן וביצע את רכישת מריל לינץ', ואת רכישת בנק המשכנתאות קאנטריווייד פייננשל. מניית בנק אוף אמריקה צנחה ב-75% במסחר בבורסת NYSE מאז שהכריז הבנק על רכישת מריל לינץ'.
ממשלת ארה"ב הסכימה להשקיע 20 מיליארד דולר נוספים בבנק אוף אמריקה ולהעניק ערבונות בשווי 118 מיליארד דולר לנכסיו כדי לסייע לבנק למזג לתוכו את מריל לינץ' ולמנוע את המשך העמקתו של המשבר הפיננסי. "כחלק מהתחייבותו לתמוך ביציבות השווקים הפיננסים", כך הודיעו משרד האוצר, הפדרל ריזרב והתאגיד האחראי על תוכנית החירום למגזר הפיננסי- TARP.
ממשל ארה"ב כבר העניק לבנק אוף אמריקה - בנק ההלוואות הגדול בארה"ב - הלוואה בשווי 15 מיליארד דולר. למריל לינץ' העניק הממשל 10 מיליארד דולר. הנכסים להם תעניק ממשלת ארה"ב עירבונות כוללים נכסי מזומנים בשווי של 37 מיליארד דולר ונגזרים בעלי פוטנציאל להפסד של עד 81 מיליארד דולר, לפי ממשל ארה"ב.
הפסד ראשון זה 18 שנה לבנק אוף אמריקה: רשם הפסד של 1.79 מיליארד דולר ברבעון הרביעי
הדר תדמור
16.1.2009 / 14:01