ויליאם דאדלי, מנהל השווקים הראשי של הבנק הפדרלי של ניו יורק, מסומן כמועמד הפנימי המוביל לתפקיד נשיא הבנק. זאת לאחר שקווין וורש, אחד מנגידי הבנק הפדרלי, שעד לא מכבר היה המועמד המוביל לתפקיד, פרש מהמירוץ. וורש, 38, יישאר בתפקידו הנוכחי כמקשר הראשי בין יו"ר הבנק הפדרלי, בן ברננקי, למשרד האוצר של ארה"ב ורגולטורים אחרים, בתקופה שבה הבנק הפדרלי מתכונן להשיק תוכניות חדשות להחייאת הכלכלה, בעלות של מיליארדי דולרים.
הבנק הפדרלי של ניו יורק פועל במרץ למצוא תחליף לנשיא הבנק, טימותי גייתנר, מאז שמונה על ידי הנשיא הנבחר, ברק אובמה, להיות שר האוצר בממשל החדש ושהסנאט צפוי לאשר את מינויו בשבוע הבא. ראש הבנק הפדרלי של ניו יורק מנהל למעלה מחצי מנכסיו של הבנק הפדרלי, בסך 2 טריליון דולר, ומשמש כחוליה המקשרת שלו עם השווקים הפיננסיים.
מועמדים נוספים שנבחנו לתפקיד בשבועות האחרונים כוללים את טרנס צ'קי, ראש השווקים המתעוררים ועניינים בינ"ל בבנק הפדרלי של ניו יורק, ודיוויד מק'קורמיק, תת-מזכיר האוצר לעניינים בינ"ל היוצא. גם נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר, היה מועמד לרשת את גייתנר, אך הוא החליט להסיר את מועמדותו לפני שבועות אחדים.
דאדלי, 56, עבד יותר מ-20 שנה ככלכלן בגולדמן סאקס וב-1995 עמד בראש חטיבת המחקר בארה"ב של הבנק. הוא עבד בבנק הפדרלי של וושינגטון בין 1981 ל-1983, בהן הייתה ארה"ב שקועה במיתון. דאדלי, שקיבל את תואר הדוקטור לכלכלה מאוניברסיטת ברקלי, הצטרף לבנק הפדרלי של ניו יורק בינואר 2007.
המועמד המוביל לתפקיד נשיא הבנק הפדרלי של ניו יורק: ויליאם דאדלי, בכיר בבנק
סוכנויות הידיעות
18.1.2009 / 10:59
זינק לראש הרשימה לאחר שבכיר הבנק הפדרלי, קווין וורש, פרש מהמרוץ כדי להישאר לצד ברננקי