בית משפט השלום בכפר סבא גזר היום (שני) על יצחק בן אברהם שש שנות מאסר בפועל, כשנתיים וחצי מאסר על תנאי וקנס בסך 250 אלף שקל לאחר שהורשע בהעלמות מס, זיוף מסמכים בנסיבות מחמירות ושימוש במרמה, עורמה ובתחבולה כדי להתחמק ממס. סך ההכנסות שהעלים עומדות על סך המוערך כיום בכ-3.2 מיליון שקל.
בן אברהם ניהל את חברת ההוצאה לאור שאינה פעילה כיום, ארזים. כתב האישום, שהוגש על ידי פרקליטות מיסוי וכלכלה, ייחס לנאשם עבירות של העלמת מס במשך חמש שנים. לאחר שכתב האישום תוקן, הוספו לו עבירות זיוף שביצע בן אברהם במשרדי פרקליטות מחוז הדרום בבואו לצלם את חומר הראיות בתיקו וכן 17 עבירות של בידוי ראיות וזיוף מסמך בנסיבות מחמירות לאחר שהגיש מוצגי הגנה מזויפים לתיק בית המשפט.
השופטת ניצה מימון שעשוע מציינת בפסק הדין כי מדובר במסכת עבירות חמורה ביותר אליה הוסיף בן אברהם פשעים מתוחכמים. בין היתר, ייצר בפוטומונטאז' באמצעות מכונות צילום ודפוס ראיות בדויות התומכות בהגנתו ואמורות להפריך מוצגי תביעה. השופטת כותבת "התמונה המבהילה שנחשפה במהלך בדיקת הראיות שהוגשו על ידי בן אברהם, באמצעות מומחי מז"פ ובהשוואה למסמכים אותנטיים, היא של תעשיית זיוף ממש, שמטרתה שיבוש ההליך המשפטי והכשלת בירור האמת על ידי בידוי וזיוף ראיות באופן סיטונאי". השופטת מציינת כי בן אברהם לא נטל אחריות ולא הביע חרטה ממשית על מעשיו, והציג עצמו קורבן להתנהלות אחרים.
לדברי השופטת, בן אברהם גרם לסחבת ושיבוש הניהול התקין של ההליך המשפטי, החליף את סניגוריו ארבע פעמים והגיש עשרות בקשות דחייה מנימוקים רפואיים שלא היו מבוססים כראוי. גם לאחר שבקשותיו נדחו - נמנע בן אברהם מלהתייצב וכפה על בית המשפט דחיות לאחר שסניגורו סירב לחקור עדים בהעדרו. עוד עולה מגזר הדין כי בן אברהם עמד בקשר אישי ועסקי עם אחד מעדי התביעה המרכזיים, סייע לו בכספים רבים וגרם לכך שתוכן עדותו החוזרת של העד היה מגמתי ונטה במובהק לטובת בן אברהם ביחס לעדותו המקורית של העד.
כשיקולים להקלה בעונשו הביאה השופטת את התרשמותה מעדי האופי מטעמו של בן אברהם ובהם ח"כ עתניאל שנלר שהעיד על כך שבן אברהם פעיל מזה שנים בתחום גאולת הקרקעות ביהודה ושומרון ומסייע לאנשי ציבור במסגרת פעילות העסקית ברכישת קרקעות לצורך הרחבת ההתיישבות. כן העידו עדי האופי כי בן אברהם התנצל על בזבוז זמנו של בית המשפט ואמר כי למד את הלקח. את פרקליטות מיסוי וכלכלה ייצג עו"ד שרון פרידמן.
בית המשפט גזר שש שנות מאסר בפועל על בעל בית דפוס שהעלים 3 מיליון שקל וזייף מסמכים
הילה רז
19.1.2009 / 19:55
כתב האישום, שהוגש על ידי פרקליטות מיסוי וכלכלה, ייחס לנאשם עבירות של העלמת מס במשך חמש שנים