וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עיני: זו העת לתוכנית כלכלית משותפת לשלוש המפלגות הגדולות

חיים ביאור

25.1.2009 / 17:41

"ראשי 3 המפלגות הגדולות ידעו לשמור על אחדות בימי הלחימה בעזה והם יכולים לפעול בצורה דומה גם עכשיו"



נתוני שירות התעסוקה על פיטורי השיא בחודש אחד משתלבים עם סקר של משרד התמ”ת ולפיו ברבעון האחרון של 2008 החריפה מאוד הירידה במספר המשרות הפנויות במשק, ירידה הנמשכת זה למעלה משנה ברציפות.



על פי הסקר, מספר המשרות הפנויות ירד ברבעון האחרון ב-45% לעומת הרבעון השלישי וב-%06 לעומת הרבעון האחרון ב-2007. זו הירידה הגדולה ביותר לרבעון שהיתה בכל שנות עריכת הסקר.



יו”ר ההסתדרות, עופר עיני, קרא הערב לראשי שלוש המפלגות הגדולות – בנימין נתניהו, ציפי לבני ואהוד ברק, "להתלכד ולגבש תוכנית חירום כלכלית להאצת הצמיחה ועידוד התעסוקה במשק". לדברי עיני, "כשם שראשי שלוש המפלגות הגדולות ידעו לשמור על אחדות בימי הלחימה בעזה, הם יכולים להציג חבילת צעדים כלכליים מתוך הסכמה בעת חירום כלכלית".



עוד אמר עיני כי הוא מחדש את קריאתו לאפשר למעסיקים להוציא עובדים לחופשה ללא תשלום (חל"ת) כתחליף לפיטורים. לפי הצעתו, הממשלה תסייע כספית למעסיקים בתמורה להוצאת העובדים לחופשה , בעוד שהמעסיקים המשיכו לשלם לעובדים אלה את זכויותיהם הסוציאליות, לרבות הפרשה לפנסיה ולקרנות ההשתלמות.



עוד מציע עיני כי כל עובד במשק יתרום יום חופשה, שעלותו תיפדה על ידי הממשלה. הסכום שיאסף, כ-300 מיליון שקלים, ימונף על ידי הבנקים ל-1-1.5 מיליארד שקלים שיוקדשו להצלת מפעלים שבקשיים ומניעת פיטוריהם של המועסקים בהם.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully