קופת חולים מאוחדת מאתגרת את קופות החולים הגדולות כללית ומכבי: היום (שני) הכריזה מאוחדת על טיפולי שיניים חינם לילדים עד גיל 12, הנמנים על מבוטחי הביטוח המשלים "מאוחדת שיא". זאת, במסגרת מרפאות השיניים של הקופה.
בכללית ומכבי ניתנים טיפולי שיניים חינם לילדים עד גיל 6 בלבד, גם הם במסגרת הביטוח המשלים של הקופות ובמרפאות שלהן. בקופת חולים לאומית לא קיימת הטבה דומה, אך מהקופה נמסר כי במהלך התקופה הקרובה הם מתכוונים לצאת בתוכנית רפואת שיניים חדשה ו"מהפכנית", לדברי הקופה. הטיפולים הניתנים חינם לילדים במאוחדת כוללים: בדיקה שנתית, סתימות, טיפולי שורש, קיטוע וכיפוי מוך, עקירות, כתרים טרומיים, צילומי שיניים במרפאה וטיפולי שיננית.
בקופת חולים מכבי היו הראשונים להציע טיפולי שיניים לילדים עד גיל 6 כבר לפני שנתיים, ודיווחו על שיעורי היענות גבוהים מאד של המבוטחים - פי 5 מאשר לפני מתן ההטבה. בכללית יישרו קו עם מכבי שנה מאוחר יותר והציעו גם הם טיפולים לילדים עד גיל 6 במסגרת כללית מושלם. מאוחדת מצטרפת באיחור מסוים, אך בצעד משמעותי יותר, שכן היא מכפילה את טווח הגילאים בהם יזכו הילדים לטיפול ומוסיפה קבוצת גיל (6 עד 12) בה קיימות יותר בעיות שיניים מאשר בגילאים הצעירים ביותר כמו 0 עד 3.
טיפולי השיניים בישראל אינם נכללים בסל הבריאות ומהווים נטל כלכלי גדול על הציבור: לפי נתוני משרד הבריאות הם מהווים כמעט שליש מהוצאת משקי הבית על שירותי בריאות. למרות שכאשר חוקק חוק ביטוח בריאות ממלכתי בשנת 1995 הוחלט להכליל בתוך שנים את טיפולי השיניים לילדים עד גיל 18 בסל הבריאות, ההחלטה טרם יושמה, וילדים רבים סובלים מבעיות שיניים לא מטופלות שמחמירות עם השנים. העובדה שטיפולי השיניים אינם כלולים בסל, מחריפה גם את אי השוויון בקבלת שירותי בריאות: סקרים שונים שנערכו בשנים האחרונות מגלים כי שליש מאזרחי ישראל נמנעים מטיפולי שיניים בגלל מחירם.
למרות הכיסוי שמעניקות הקופות לילדים במסגרת הביטוחים המשלימים, דווקא הילדים ממשפחות עניות יותר, שאינם מבוטחים בביטוחים המשלימים, נותרים מאחור ללא כיסוי ביטוחי.
קופ"ח מאוחדת מתחרה בקופות הגדולות: מציעה טיפולי שיניים בחינם לילדים עד גיל 12 בביטוח המשלים
רוני לינדר-גנץ
26.1.2009 / 12:09