וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כלל פיננסים: "תחזיות אופטימיות ותוכנית התמריצים בארה"ב הן הזדמנות להשקיע באורמת"

נתן שבע

26.1.2009 / 14:40

בן זאב צופה צמיחה של 15% בהכנסות ב-2009


לקראת פרסום הדו"חות של וחברה הבת אורמת טכנולוגיות - בכלל פיננסים אופטימיים. "שילוב התפתחויות הפנימיות בחברה והתרומה של ממשל אובמה לסביבה העסקית יוצרים את ההזדמנות", כותב האנליסט יובל בן זאב, מנהל מחלקת המחקר בכלל פיננסים.

"אורמת שייכת לאותן חברות שיהיה ביכולתן לנצל את ההזדמניות העסקיות בכלכלה הנמצאת בהאטה. ייתכן שאורמת תבחן רכישות ואולי תסתפק בהרחבה משמעותית של הזיכיונות הגיאותרמיים לפתוח עסקים בשנים הבאות", כותב בן זאב.

בן זאב מעריך כי אורמת טכנולוגיות תסיים את השנה עם הכנסות של 330 מיליון דולר, עלייה של 11%. הגידול בכושר הייצור בא לידי ביטוי באופן חלקי בלבד בהכנסות השנה. הרווח התפעולי יצמח ב-40% והרווח הנקי יעלה בכ-85% ל-50 מיליון דולר.

לגבי 2009, צופה בן זאב, עלייה גדולה יותר של 15% בהכנסות בעקבות תחנות הכח החדשות באולקריה שבקניה וברולי שבקליפורניה. הוא צופה גם גידול של כ-25% במגזר המוצרים עם שיפור ברווחיות הגולמית.

בן זאב תולה תקוות גם בנשיא החדש ברק אובמה. תוכנית התמריצים של הנשיא צפוייה לכלול מספר צעדים לחיסכון באנרגיה ולהגדלת מרכיב האנרגיה החליפית בסך הצריכה. צעדים בעלי חשיבות לתחום האנרגיה הגיאותרמית, לדידו של בן זאב, הם הארכת הטבות מס והשקעה בתשתיות תמסורת חשמל - הכולל שדרוג רשתות החשמל, שיאפשר לפתור בעיות של הולכת חשמל מאיזורים מרוחקים, דבר שסייע בעקיפין לתחום. בנוסף, קיימת גם תוכנית תמריצים ארוכת טווח שאמורה לחייב את חברות החשמל לייצר חשמל ממקורות אנרגיה חליפית בשיעור של 10% עד לשנת 2012 ו-25% עד ל-2025.

ההמלצה לאורמת נותרה על "תשואת יתר" במחיר יעד של 9 דולר למניה (35.8 שקל) - 28% מעל מחירה של המניה בשוק.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully