וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נפילה של 79% ברווחי אמריקן אקספרס ברבעון הרביעי ל-172 מיליון דולר

סוכנויות הידיעות

27.1.2009 / 7:54

מדד העוקב אחר מספר המחיקות שנאלצה החברה לבצע בעקבות חובות אבודים זינק ל-6.7% מכלל ההלוואות



אמריקן אקספרס, חברת כרטיסי האשראי הרביעית בגודלה בארה"ב, רשמה נפילה של 79% ברווחיה ברבעון הרביעי של 2008 בשל עליית מספר החובות האבודים, הירידה בצריכה הפרטית והיחלשות הדולר האמריקאי. על אף הירידה ברווחיה החברה רשמה ביצועים טובים יותר מציפיות האנליסטים לאחר שקיצצה בהוצאותיה.



רווחי אמריקן אקספרס הסתכמו ב-172 מיליון דולר, או רווח של 15 סנט למניה ברבעון הרביעי. הכנסות אמריקן אקספרס ירדו ב-11% ברבעון והסתכמו ב-6.5 מיליארד דולר. ההוצאות של בעלי כרטיסי האשראי של החברה ירדו ב-10% במהלך הרבעון הקודם ל-160.5 מיליארד דולר.



מדד העוקב אחר מספר המחיקות שנאלצה החברה לבצע בעקבות חובות אבודים זינק ל-6.7% מכלל ההלוואות ברבעון הרביעי, לעומת 5.9% ברבעון המקביל ב-2007. המדד צפוי להמשיך ולעלות השנה.



חברת כרטיסי האשראי הזהירה כי שנת 2009 הולכת להיות קשה: "התקופה הזו מהווה את אחת הסביבות הקשות ביותר שראינו זה עשרות שנים. שוק הדיור ממשיך להידרדר, האבטלה גואה והקמעוניות רושמות את הירידה החדות במכירותיהן בתקופה של מספר שנים", אמר מנכ"ל אמריקן אקספרס, קנת שנו, בשיחת ועידה עם אנליסטים.



"ההוצאות של בעלי כרטיסי האשראי של אמריקן אקספרס צפויים להיות מאוד מתונים בהוצאותיהם ואנחנו נמשיך ככל הנראה לראות איחורים בתשלומים ומחיקות כתוצאה מאי תשלום", אמר דן הנרי, סמנכ"ל הכספים בחברה.



בחודש דצמבר קיבלה אמריקן אקספרס בסיוע כספי בשווי 3.9 מיליארד דולר בתמורה למניות מכספים ממשלתיים לאחר שהפכה לחברת אחזקות בנקאית. את הכספים קיבלה החברה ממשרד האוצר האמריקאי במסגרת תוכנית הסיוע לנכסים בעייתיים (TARP).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully