וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בדאבוס העסקים כרגיל - עדיין שותים יין ב-1,700 דולר לבקבוק

סוכנויות הידיעות

27.1.2009 / 12:35

העיירה האלפית ממשיכה ליהנות מזרם תיירים ועסקים משגשגים, אם כי ההוצאות על ארוחות יוקרתיות צנחו ב-40%



המלון המפואר שטיינברגר גרנדהוטל בלוודיר בדאבוס ממשיך ליהנות מעונת תיירות מוצלחת, בדומה לעיירת הסקי כולה. תושבי העיירה האלפית, בהם ארנסט פריש, הבעלים של המלון שמשמש כמרכז למסיבות של כנס הפורום הכלכלי העולמי השנתי בעיירה השוויצית, ממתינים לראות מתי יפגע בהם המשבר הכלכלי.



"נדמה כאילו כולם רוצים לבזבז את כספם פה לפני שהמשבר יגיע לדאבוס", אמר פריש לבלומברג. היין הנדיר שהזמין לעונה הנוכחית כבר כמעט אזל, כמו השאטו פטרוס פרמיר קרו שנמכר ב-1,700 דולר לבקבוק. "כמובן, איננו עיוורים למצב. לא יהיה רציני מצידי לומר שזה יימשך, שהמשבר לא יפגע בנו".



דאבוס נשארה מוגנת עד כה מטלטלת השווקים הקשה שגרמה למחיקות של 62 מיליארד דולר ולקיצוץ של 16 אלף משרות בשני הבנקים הגדולים בשוויץ לבדם. הכנס השנתי, שנפתח ביום רביעי, ידון במשבר הפיננסי הגרוע ביותר מאז השפל הגדול, והמקומיים תוהים מתי הוא יכה גם בהם.



דאבוס, שתארח את רה"מ רוסיה ולדימיר פוטין ויו"ר ג'יי.פי מורגן צ'ייס, ג'יימי דיימון, בין 2,500 המבקרים שיפקדו אותה השבוע, היתה מגנט לאנשים העשירים ורבי העוצמה ביותר בעולם. במאה ה-19 היא נהפכה ליעד לאירופאים שביקשו מזור למחלות ריאות.



כיום משמשת דאבוס כיעד חופשות לרוסים עשירים וגרמנים וב-1971 החלה לשמש כמשכן הכנס השנתי של הפורום הכלכלי העולמי, שבו מתכנסים מנכ"לים, מנהיגי מדינות ובנקאים. השנה יימשך הכנס עד 1 בפברואר.



התיירים, שנהרו בזכות שפע השלגים שירדו החורף, מצטופפים במדרונות הסקי. מכירות המכוניות עולות, ומתווכי הנדל"ן עסוקים במכירת בקתות סקי יותר מתמיד.



עם זאת, נציגי הבנקים בפורום מוותרים על שמפניות דום פריניון וקרוג לטובת לורן פרייר, או אפילו יין לבן פשוט. קוויאר כבר אינו פריט בתפריט, וההוצאות על מזון ושתייה במלון ירדו ב-40%.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully