התאגיד הכלכלי של ישובי הגליל המערבי "תשלובת מילואות", ישקיע 60 מיליון שקל בהסבת שטחי החקלאות בגליל המערבי להשקיה במי קולחין. הפרויקט יוקם בסיוע המדינה שתעמיד ליזמים מענק הקמה של 90 מיליון שקל.
לאחר השלמת הפרויקט בעוד כ-5 שנים יזרים המפעל לשטחי החקלאות בגליל המערבי 20 מיליון מ"ק לשנה של מי קולחין ברמת טיהור גבוהה שתאפשר השקיית כל הגידולים החקלאיים בכלל זה ירקות עלים.
המפעל להזרמת מי קולחין לחקלאות המוקם בגליל המערבי, הוא מהגדולים ביותר שהוקמו במדינה והוא כולל הנחת צנרות מים, הקמה ושיקום מאגרי מים וטיהור הקולחין לרמה גבוהה ("שלישונית") בדומה לרמת הטיהור של הקולחים בגוש דן (מפעל השפד"ן) המאפשרת השקיית כל הגידולים החקלאיים. ב-2009 יושקעו בפרויקט 20 מיליון שקל.
את תפעול מערכת ההולכה וטיהור המים תבצע אגודת המים הפרטית "מאגרי אשר", המחזיקה כיום ב-51% מהבעלות על מפעל הקולחין. לתשלובת מילואות שבבעלותה 49% מהמפעל, אופציה לרכוש את השליטה בו בתוך מספר שנים.
מנכ"ל מילואות יובל אורן, מסר כי השלמת הפרויקט כוללת חיבור מפעלי טיהור הקולחין של עכו, נהריה ושלומי, שיספקו לישובים את מרבית מי הקולחין ברמת הטיהור הגבוהה - 14 מיליון מ"ק לשנה.
מנהל אגודת המים "מאגרי אשר", יורם ישראלי, אמר כי הפרויקט צפוי לפתור את מצוקת המים של חקלאי הגליל המערבי, לאחר שמרבית המים השפירים הנשאבים מקידוחי המים ומהמעיינות בגליל המערבי נלקחו בשנים האחרונות מהחקלאות לטובת הישובים העירוניים באזור חיפה. עוד אמר ישראלי כי כבר היום, לפני השלמת הפרויקט, כ-50% משטחי החקלאות בגליל המערבי מושקים בקולחין.
התאגיד "מילואות" והמדינה ישקיעו 150 מיליון שקל בהסבת החקלאות בגליל המערבי להשקיה במי קולחין
עמירם כהן
27.1.2009 / 14:25
לאחר השלמת הפרויקט יזרים המפעל לשטחי החקלאות בגליל המערבי 20 מיליון מ"ק לשנה של מי קולחין