וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תביעה ייצוגית בסך 3 מיליארד שקל נגד קופות החולים מכבי והכללית: "ניפחו ההשתתפות העצמית"

רוני לינדר-גנץ

27.1.2009 / 15:29

לטענתם התובעים במקרים מסוימים מעמיסות הקופות על הצרכן עלות של פי 6 מעלות התרופה


קופות החולים כללית ומכבי מטעות את המבוטחים וגובות מהם השתתפות עצמית "מנופחת" שנגזרת ממחיר הגבוה מהמחיר האמיתי של התרופה. כך נטען בתביעה ייצוגית שהוגשה השבוע נגד הקופות בסכום של 3 מיליארד שקל. לטענת התובעים, המיוצגים על ידי עוה"ד יחל בקר וישראל וולנרמן, מחיר ההשתתפות העצמית נקבע כאחוז (15%) מעלות התרופה, אך הקופות מסתירות הן מהמבוטחים והן ממשרד הבריאות את העלות האמיתית של התרופות, ומציגות עלות גבוהה בהרבה.

לטענתם, בעוד שציבור המבוטחים סבור כי קופות החולים מסבסדות את עיקר עלות התרופות שהוא רוכש, כפי שהן מחויבות על פי חוק הבריאות הממלכתי, הרי ש"בפועל קופות החולים אינן מממנות דבר, ובמקרים מסוימים מעמיסות הקופות על הצרכן עלות של פי 6 מעלות התרופה לקופות". כדוגמה מביאים התובעים את התרופה מוקסיפן, שהעלות שלה לקופה היא כ-2 שקלים, וההשתתפות העצמית של המבוטח עומדת על 12 שקל. "זהו גזל לאור היום", טוענים התובעים.

בנוסף, טוענים התובעים כי "התנהלות זו של קופות החולים נעשית גם בביטוחים המשלימים: בעוד שקופות החולים מציגות לציבור המבוטחים כי תמורת תשלומי פרמיה יזכו להנחות ברכישת תרופות הנכללות בביטוחים המשלימים, הרי שבפועל גם כאן גובות קופות החולים סכומים מופרזים ומרוויחות פעמיים: פעם ראשונה מגביית הפרמיות, ופעם שנייה מכך שהמבוטחים משלמים עבור התרופות מחירים הגבוהים מעלותן האמיתית".

התובעים מבקשים כי בית המשפט יחייב את הקופות לחשוף את הסוד השמור ביותר: מחירי הרכש "האמיתיים" של התרופות. להערכתם, הנזק לצרכנים בשבע השנים האחרונות נאמד בכ-3 מיליארד שקל של גביית יתר.

קופות החולים מסרו בתגובה כי הן לומדות את התביעה ויגיבו בבית המשפט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully