רשימת החייבים בויטה פרי הגליל הולכת ומתארכת. חברת ריצ', שאת מוצריה מייצרת גם פרי הגליל, שלחה אתמול מכתב בו היא טוענת כי החברה מפרה את ההסכם עימה וכי קיים חוב כלפי ריצ' בסך של 1.4 מיליון דולר. כמו כן הודיעה ריצ' לחברה כי אם לא תתוקן ההפרה בתוך 30 יום, תפעל ריצ' לביטול ההסכם בין הצדדים בהתאם לזכותה על פי ההסכם. לביטול ההסכם על ידי ריצ', כאמור, עלולות להיות השלכות מהותיות על החברה וחברת הבת, אשר טרם ניתן לאמוד את היקפן, כותבת החברה.
ויטה מייצרת את עוגות הקצפת שלה תחת מותג זה. החברה לא מתארת את סיבת ההפרות. לפי ההסכם עימה בין היתר ויטה משלמת לריצ' תמלוגים עבור השימוש במוצריה כשיעור ממכירות המוצרים. בטול יכול להתרחש גם במקרה בו פרי הגליל לא תרכוש מריצ' כמויות מינימום שנתיות של המוצרים. ויטה, המעסיקה כ-500 עובדים, נקלעה לחובות של 260 מיליון שקל של שלושת מפעליה. החודש מינה בית המשפט כונסי נכסים זמני לחברה.
לפני עשרה ימים נקבע כי מפעלי ויטה ימשיכו לעבוד במתכונת מצומצמת שתשמר את פעילות החברה כעסק חי בתקופת ביניים של 30 יום. השופט אימץ הצעת הסדר מוסכם בין הצדדים ומינה שני מנהלים מיוחדים למפעלי התשלובת, שיכהנו בחודש הקרוב. המנהלים המיוחדים מונו על מנת לגבש הצעות להסדרים שיתקבלו על ידי אסיפות הנושים.
נמשכות הצרות בויטה פרי הגליל: ריצ' מאיימת לבטל ההסכם עם החברה
נתן שבע
29.1.2009 / 14:42