וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המשבר הכלכלי מכה באגרקסקו: ביקשה מהממשלה להזרים 60 מיליון שקל כדי למנוע העמדת האג"ח שלה לפירעון מיידי

מאת עמירם כהן

1.2.2009 / 6:50



>> המשבר הכלכלי הגיע לאגרקסקו. באחרונה פנתה החברה לבעלי השליטה - הממשלה (50%), תנובה (25%) וארגוני החקלאים (25%) - כדי שיזרימו לה 60 מיליון שקל בתמורה להקצאת מניות עתידיות.



הזרמת ההון מיועדת למנוע את ירידת ההון העצמי של החברה מתחת לנקודת האיזון הפיננסי (קובננטס), כשירידה ממנה צפויה להביא את מחזיקי האג"ח שלה להגיש אותן לפירעון מיידי. לאגרקסקו יש התחייבויות באג"ח לגופים מוסדיים ב-180 מיליון שקל וחובות לזמן קצר לבנקים בישראל ובחו"ל ב-200 מיליון שקל. ההון העצמי של החברה נאמד ב-50 מיליון שקל. עמידה בתנאי הקובננטס מחייבת את החברה בהון עצמי מינימלי של 40 מיליון שקל.

בתשובה לפנייה הודיעה רשות החברות לאגרקסקו כי תמליץ לממשלה להיענות לבקשה, אבל דחתה את הצעת אגרקסקו כי ההון יוזרם בתמורה להקצאת מניות עתידיות לבעלים, בטענה שלא ניתן להעריך את שוויין העתידי, מפני שמעולם שלא בוצעה הערכת שווי לחברה.



לאחר מגעים נוספות שקיימו הצדדים מסר מנהל רשות החברות, אודי ניסן, כי הרשות תמליץ לממשלה להזרים את ההון בתנאי שתבוצע הערכת שווי לחברה, יבוצע מיזוג מניות שליטה ומניות הון, וכן ישונה התקנון ("הסכם המייסדים") כדי להעלות את החברה על פסים עסקיים מקובלים.



הסעיף בתקנון שרשות החברות תובעת לבטל הוא זכות סירוב ראשונה שיש לשותפים באגרקסקו לרכוש במחיר נומינלי את חלקם של השותפים האחרים. משמעות הדבר היא כי אם הממשלה תציע את מניותיה להפרטה, רשאים תנובה והחקלאים לרכוש אותן במחיר אפס. ארגוני החקלאים, המתנגדים להפרטה, כבר הודיעו כי בכוונתם לממש את הסעיף הזה. גם תנובה הודיעה שהיא צד מעוניין, ואף קיימת הערכה שהחקלאים ותנובה יפעלו במשותף לרכוש את מניות הממשלה במחיר אפס.



"הסכם המייסדים" אף אינו מתיר חלוקת דיווידנדים לבעלי המניות אם וכאשר יש עודפי מזומנים מפעולותיה, והם מחולקים לחקלאים המייצאים עם החברה ולא לבעליה. שני סעיפים אלה מקשים על הממשלה לבצע את החלטתה מיולי 2008 להפריט את אגרקסקו למגזר הפרטי או בבורסה. בישיבת דירקטוריון החברה שהתקיימה בסוף השבוע, הוחלט לקבל את תנאי רשות החברות ולהמליץ לבעלי המניות לקבלם.



חלק מבעלי המניות של אגרקסקו, כמו מועצת הלול המחזיקה ב-6% ממניות השליטה, כבר הודיעו כי בכוונתם למלא את חלקם בהשקעה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully