הבנק המרכזי של אירופה (ECB) מחבר בימים אלה קווים מנחים עבור ממשלות אירופה, אשר שוקלות להקים "בנקים רעים" (Bad Banks) שמטרתם להיפטר מהנכסים הרעילים בבעלות הבנקים המקומיים כך דיווח היום העיתון "וול סטריט ג'ורנל". לפי הדיווח, ה-ECB מקווה כי הקווים המנחים ימנעו מירוץ בקרב מדינות האיחוד האירופי על תואר המסייעת הגדולה ביותר למגזר הבנקאי.
במקביל, דיווח ה"ג'ורנל" כי ממשלתה של קאנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, עשויה להכריז בימים הקרובים על תכונית שתאפשר לבנקים הגרמנים להקים "בנק רע" משל עצמם, שיספוג את נכסיהם הבעייתיים. חברי הפרלמנט הגרמני מתנגדים להקמה של "בנק רע" לאומי, שיהפוך את הממשלה לאחראית על נכסיהם הרעילים של הבנקים ותוביל להפסדים שימומנו מכספם של משלמי המסים.
נשיא ארה"ב, ברק אובמה, שוקל בימים אלה להקים "בנק רע" שירכוש את נכסיהם הרעים של הבנקים, במסגרת ניסיונותיו של הממשל החדש לבלום את המשבר הפיננסי ולסייע לכלכלת ארה"ב להיחלץ מהמיתון הממושך ביותר שלה מאז מלחמת העולם השנייה.
הבנק המרכזי של אירופה יסייע לממשלות להקים "בנקים רעים"
סוכנויות הידיעות
2.2.2009 / 14:10