רשות המים בוחנת קיצוץ נוסף של המים לחקלאות, כך מסרו גורמים במגזר החקלאי. הרשות כבר אישרה קיצוץ של 100 מיליון מ"ק מהחקלאות ו-100 מיליון מ"ק מהגינון הפרטי והציבורי. להערכת הרשות, היא תאלץ להמליץ לממשלה על קיצוץ נוסף של 100 מיליון מ"ק שיוטל על הצרכנים השונים, בהם החקלאים.
מנהל הרשות לתכנון חקלאי במשרד החקלאות, יוסי ישי, מסר תגובה כי התקיימו מגעים בנושא, אך ההחלטה תיפול בחודש אפריל לאחר סיום החורף. כאמור, הממשלה כבר אישרה לקצץ ב-2009 22% מהמים השפירים שנותרו לחקלאים לאחר הקיצוצים בשנים האחרונות.
הקבינט הכלכלי חברתי אישר אתמול פיצוי של 258 מיליון שקל לחקלאים בגין הקיצוץ במים שאושר ל-2009. ממשרד החקלאות נמסר כי בפועל הפסד ההכנסות לחקלאים מהקיצוץ יסתכם ב-450 מיליון שקל ובנוסף יאלצו החקלאים לעקור או להשקות השקיית מינימום שאינה מאפשרת יבולים של 55 מיליון דונם מטעים ולהשבית את הגידול ב-55 אלף דונם חממות ירקות ופרחים בחממות ובתי רשת ברחבי הארץ.
מרשות המים נמסר בתגובה כי ישראל מצויה במשבר מים קריטי ומיעוט הגשמים בחודש ינואר החמיר מאוד את המצב. עם זאת החלטה סופית בנושא תתקבל רק באפריל.
משבר המים: רשות המים בוחנת קיצוץ נוסף במים לחקלאות
עמירם כהן
2.2.2009 / 14:07