וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אפקט תמר? בית המשפט העליון בקהיר אישר את הזרמת הגז לישראל

אבי בר-אלי

2.2.2009 / 14:46

דחה את עתירת הגורמים האופוזיציוניים נגד ההסכם עם ישראל; במשרד התשתיות מברכים



בית המשפט העליון לערעורים בקהיר פסק כי הזרמת הגז הטבעי לישראל תימשך – כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס. בכך, הפך בית המשפט את החלטת בית המשפט המנהלי מחודש נובמבר האחרון, אשר הורה בהחלטת ביניים להפסיק את הזרמת הגז.



החלטת בית המשפט התקבלה בעקבות בקשת עורכי-דין פרטיים לדון בחוזה אספקת הגז לחברת החשמל, בטענה כי זה אינו חוקי – משום שלא אושר בפרלמנט המצרי. ממשלת מצרים ערערה על פסק-הדין בטענה כי זה אמנם אושר כנדרש, וכי המדובר בהסכם שנחתם מול חברה מסחרית (EMG) ולא בהסכם מכר מדיני. הזרמת הגז לישראל יש לציין, לא הופסקה בעקבות החלטת הביניים.



ההזרמה המסחרית בצינור הגז מאל-עריש לאשקלון החלה ב-1 במאי 2008, ואולם מאז לא הייתה רציפה, נקטעה לעתים תכופות בשל בעיות לכאורה באיכות הגז בצינור – וגם בשעות ההזרמה עמדה הכמות המוזרמת על עד כשליש בלבד מנפח ההזרמה הקבוע בהסכם. במצרים נימקו את הבעיה בתקלה במערכת ההולכה משדות הגז – ואולם לפי הערכות, סובלת מצרים מקשיים באספקת הגז לכלל לקוחותיה – ומעדיפה לצמצם את אספקת הגז הטבעי לשכנותיה – בהן ישראל, להן היא מוכרת את הגז במחירים נמוכים משמעותית. זאת, על-רקע ניסיונות הממשל המצרי לפתוח את חוזי הגז הטבעי עם לקוחותיה, לרבות ישראל, ולייקר את מחיר הגז הטבעי תוך התאמתו למחיריו העדכניים והמאמירים בעולם.



ממשרד התשתיות נמסר בתגובה: "המשרד מברך על החלטת בית המשפט במצרים. מדינת ישראל רואה חשיבות אסטרטגית בהסכם הגז הטבעי עם מצרים, החיוני ומהותי למשק האנרגיה הישראלי. אנו סמוכים ובטוחים שההסכם המדיני בין ממשלת מצרים לבין ממשלת ישראל ימשיך להתקיים בהתאם למזכר ההבנות שנחתם בין שתי המדינות בשנת 2005, כמו גם ההסכמים המסחריים שנחתמו בין ספקית הגז המצרית ללקוחותיה בישראל".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully