"הערכת שווי ל מתבססת על תרחיש שמרני לגבי יכולת החברה לחזור לרווחיות העבר, ועל התרחיש הקיצוני לפיו מחצית מהלקוחות הקיימים במאזן, שאינם שייכים לקבוצת אפריקה ישראל לא ישלמו את חובם". כך כתבה לימור גרובר, מנהלת מחלקת ה-Sell Side) של בית ההשקעות פסגות, בסקירה אודות חברת התשתיות והבניה דניה סיבוס. הכותרת שניתנה לחוות הדעת - "אין סיבה שהחברה תיסחר בדיסקאונט כה משמעותי על המזומן (כ- 500 מיליון שקל) שבמאזניה".
גרובר מעניקה לדניה, שבשליטת , המלצת "קנייה" ונוקבת לחברה מחיר יעד של 10 שקל - הגבוה ב-61% ממחירה אתמול בפתיחת המסחר בבורסה.
בפסגות כותבים כי למרות השמרנות שנקטו, שווי השוק של דניה, המנוהלת על ידי אילן בן גיגי, נמוך משמעותית מהשווי המתקבל בהתבסס על צבר ההזמנות שנותר, שווי כביש 431 ופעילות הזכיינות הקיימת. לפי גרובר, ההסבר לשווי הנמוך של דניה נעוץ בפסימיות לגבי יכולתה של החברה לחזור לרווח ולהניב תזרים חיובי.
"לדעתנו, מחירה הנוכחי של דניה בשוק מותיר מרווח ביטחון מספק מפני התפתחויות שליליות נוספות, שאף נלקחות במחיר היעד שלנו. בנוסף, במחיר הנוכחי קיים אפסייד בדמות שיפור נוסף ברווחיות או היקפי פעילות גבוהים מכפי שאנו מעריכים בשלב זה, בין השאר על רקע תוכנית ההאצה של האוצר בתחום התשתיות, שהשפעותיה יורגשו בעיקר ב-2011-2010", כותבים בפסגות.
למרות שיחס ההון העצמי למאזן של דניה נמוך מ-10%, לחברה אין בעיה של שירות החוב. זאת מאחר שלפי גרובר הסיבה למינוף הגבוה של החברה נעוצה בניפוח המאזן בשל פרויקט כביש 431 שבגינו צברה דניה חוב פיננסי של 1.6 מיליארד שקל, (שאמור להיות מוחלף בהלווה חדשה לזמן ארוך) מול נכס שרשום בסך של 1.7 מיליארד שקל. בנוסף, לדניה אשראי בנקאי לטווח קצר של 443 מיליון שקל. מתוך סכום זה 435 מיליון שקל בגין כביש 431 שאמורים להיפרע על ידי המענק מהמדינה.
חוב לקוחות שרשום במאזנה של החברה (נכון לסוף ספטמבר 2008) נאמד ב-302 מיליון שקל, כשבין לקוחות החברה נמנות החברות הבנות של אפריקה ישראל - אפי פיתוח, אפריקה נכסים ומגורים, וכן מירלנד של אליעזר פישמן, פרופיט, אדמה ועוד. הניתוח של פסגות מצביע כי קיים ספק בעיקר עבור פרופיט האם תוכל לפרוע את חובה כלפי דניה, אולם בהערכת שווי של פסגות עבור דניה הפחיתו 100 מיליון שקל בגין חוב לקוחות.
גרובר מציינת כי היקפי הפעילות במגזר התשתיות צפויים לרדת בצורה משמעותית כבר במהלך השנה הקרובה. כביש 431 צפוי להיפתח לתנועה במהלך החודש הקרוב, כשגרובר מעריכה כי דניה צפויה לקבל פיצוי מן המדינה בגין התביעות לתוספת מענק שהגישה, בהיקף של עשרות מיליוני שקלים.
מלבד 431, לפי גרובר דניה סובלת ממחסור של פרויקטים חדשים בתחום התשתיות, דבר שמתבטא בצבר ההזמנות שלה שעמד על 424 מיליון שקל בלבד בסוף ספטמבר 2008. בעקבות כך צופה גרובר כי הכנסות בתחום התשתיות של דניה ירדו ב-2010 ל-150 מיליון שקל בלבד, לעומת הכנסות של 214 מיליון שקל ברבעון השלישי.
גרובר מציינת כי דניה מתמודדת כיום רק במכרז משמעותי אחד - מכרז מע"צ לאחזקת כבישים בהיקף מוערך של 1.25 מיליארד שקל. לפי גרובר צפויה החברה להתמודד במכרזים נוספים, בהם עיר הבה"דים בדרום וכן הרחבת כביש 79 בצפון, בהיקף כולל של כ- 3.5 מיליארד שקל.
פסגות: למרות הצפי לתקופה קשה בתשתיות - אין סיבה שדניה תיסחר בדיסקאונט כה משמעותי
מיכאל רוכוורגר
4.2.2009 / 17:15
בבית ההשקעות חוזרים לסקר את חברת התשתיות של אפריקה ישראל עם המלצת קניה ונוקבים במחיר של 10 שקל למניה