חודש בלבד לאחר סיום העיצומים בחברת החשמל מתחדשת המתיחות בין הנהלת החברה לוועד העובדים. מנכ"ל חברת החשמל, עמוס לסקר, הורה למנהל אגף משאבי אנוש בחברה אבי ענתבי, כי החל מהיום ועד לחידוש המשא ומתן מול העובדים על יישום תכנית ההתייעלות בחברה, יוקפאו השתלמויות אגף משאבי אנוש, אליהן היה מקובל לשלוח את עובדי החברה פעם בשנה.
לדברי לסקר, הוראה זו באה על רקע המצב הכלכלי. "חברת החשמל, כחברה מובילה במשק, לא יכולה להישאר אדישה לנוכח מה שקורה בעולם ובארץ, לנוכח פיטורים גוברים ולהשפעה שיש למצב על כל בית ובית בישראל. על החברה להוות דוגמא ומופת בחיסכון בעלויות, גם אם אין מדובר בסכומים מאוד גדולים", כתב לסקר.
בתגובה, הורה ועד העובדי למנהלי המחלקות בחברה שלא להיכנס לישיבה שתיכנן לסקר לערוך היום בתחנת הכוח בחדרה. "מדובר בצעד חד צדדי ואלים, וכטבען של פעולות חד צדדיות הן גוררות תגובות חד צדדיות", אמר יו"ר המזכירות הארצית של ועד העובדים מיקו צרפתי. "בשלב ראשון נתבקשו מנהלי המחלקות שהיו אמורים להשתתף בישיבה היום שלא להיכנס אליה. ברגעים אלה דן הוועד בצעדי המשך לביטול החלטתו החד צדדית של לסקר", אמר.
חברת החשמל: המנכ"ל ביטל השתלמויות - ועד העובדים הורה להחרים ישיבת הנהלה
אבי בר-אלי
4.2.2009 / 19:35