הממשלות בדרום קוריאה ובטייוואן מעודדות בשקט את הברוקרים להדגיש חדשות טובות בלבד. בדצמבר הזכירה התאחדות ניירות הערך של טייוואן, גוף סחר, שהעיתונות צריכה לקבל את אישור החברה לפני שהיא מפרסמת נתונים בקשר אליה.
כאשר דעות ביקורתיות של ברוקרים מופיעות בעיתונות, הרגולטורים רוצים כעת "הסברים". ב-4 בפברואר CLSA, חברת ברוקראז' מקומית, פרסמה דו"ח ובו צוין כי כלכלת טייוואן הידרדרה במהירות. העיתונות פרסמה את הדו"ח, והממשלה מיהרה לטפל ב-CLSA, שבתוך זמן קצר הנפיקה הצהרה. הדו"ח נועד ללקוחות בלבד ו-CLSA לא שינתה את חוות הדעת המקצועית שלה. הרגולטורים הציעו בערמומיות שבתי ההשקעות ינקטו יד קשה יותר ויתבעו את גופי התקשורת המדווחים על הדעות שלהם.
בדרום קוריאה, חוסר הנכונות לפרסם המלצות מכירה החל להתפשט. מתוך 17,335 דו"חות שפורסמו על ידי ברוקרים בדרום קוריאה ב-2008, 14 היו המלצות "קנייה" אך אף לא המלצת "מכירה" אחת, לפי FnGuide, חברת שירותי מידע פיננסי מסיאול. לכל היותר, הדבר משקף אנליזה לקויה: הבורסה ירדה ב-41% במהלך השנה.
אך ייתכן שאנו עומדים בפני משהו מרושע עוד יותר. ג'יי פי מורגן, בנק השקעות אמריקאי, נמצא במרכז חקירה של הרשות לפיקוח על הפיננסים לאחר שהציע כי בעיית ההלוואות של בנק האנה הדרום קוריאני עשויה להיות חמורה יותר משסבורים בבנק. קרדי סוויס השווייצי זכה לגינוי מהיונדיי סקיוריטיס, אשר מתחה ביקורת פומבית נוקבת על הבנק לאחר שהוריד במחצית את מחיר היעד שלו לחברת הברוקראז' הדרום קוריאנית. אנליסט אחד נזכר באיום שקיבל בשיחת טלפון מבעלים של מסעדת סושי לאחר שפירסם המלצת "מכירה": "יש לי סכינים חדות רבות. תתרחק מסמטאות חשוכות", אמר האיש.
בטייוואן מצנזרים חדשות שליליות על שוקי המניות: הרגולטורים ממליצים לבתי השקעות לתבוע גופי תקשורת
אקונומיסט
8.2.2009 / 12:04