אוריאל גינצבורג וחברת נטוורק פרייווסי קום ניכו מס הכנסה בסך 213 אלף שקל ממשכורות עובדי החברה בפברואר עד יוני 2002 ולא העבירו סכום זה לפקיד השומה. כך לפי כתב האישום המתוקן שהוגש במסגרת הסדר טיעון. בשל כך הורשעה החברה בחמש עבירות של אי תשלום מס שנוכה, וגינצבורג הודה בעובדות כתב האישום אך טען לאי הרשעה.
מהמשפט עלה כי המנהל הפעיל בחברה והמשקיע בה היה האחראי על הפיננסים, והוא זה ששילם מכיסו את רוב החוב למס הכנסה - 250 אלף שקל. גינצבורג, שהיה מנהל רשום, שילם 50 אלף שקל בלבד. בשלב מסוים הוסף שמו של המשקיע לכתב האישום, אך במסגרת הסדר הטיעון הוסר האישום נגדו.
עו"ד קובי גולדמן ממשרד גולדמן ברון, שייצג את גינצבורג, טען כי בעת ביצוע העבירות היה מרשו חייל משוחרר ובעל חלום לפתוח מיזם אינטרנטי. בנסיבות אלה, טען, חבר למשקיע שהוא איש עסקים מנוסה והיה בחזקת המוציא והמביא בחברה באשר לניהול. ואולם, החברה כשלה והפסיקה לפעול תוך כמה חודשים.
שופטת בית משפט השלום בכפר סבא, ניצה מימון-שעשוע, קיבלה את טענות הסניגור ובאופן נדיר יחסית קבעה כי לא תירשם לגינצבורג הרשעה והוא יבצע שירות לתועלת הציבור בהיקף של 200 שעות, וכן ישלם קנס בסך 20 אלף שקל. נקודת המוצא העובדתית של השופטת היא שאכן אחריותו של גינצבורג בחברה נגעה לפן המקצועי והטכנולוגי בלבד. היא התרשמה כי עקב גילו הצעיר וחוסר ניסיונו סמך הנאשם על המשקיע שהיה מיודד עם אביו. "שוכנעתי כי לנאשם לא היתה שליטה של ממש בצד הכספי של החברה, ופרט לחתימה על צ'קים לפי הוראותיו של המשקיע, לא עסק כלל בניהול הפיננסי", כתבה בהחלטתה.
בנימוקיה להקלה עם גינצבורג מנתה השופטת את גילו הצעיר בעת ביצוע העבירות, 22, אופיו כאדם נורמטיווי ההולך בדרך הישר והעובדה כי הוא עובד כשכיר בתחום ההיי-טק ולא בתחום הניהולי-פיננסי. בנוסף ציינה את העובדה שהמחדל הוסר במלואו. "הנאשם כבר 'נענש' ממשית בכך שצל כבד של כתב אישום פלילי וחוב מס אזרחי ריחף מעליו במשך שבע שנים, מהלך חייו התקין הופרע עקב הדאגה לעתידו המקצועי והכספי".
(פ 1556/04)
מנהל סטארט-אפ כושל נחלץ מהרשעה בעבירות מס - כי לא היה המנהל בפועל
עמית בן-ארויה
9.2.2009 / 15:58