וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ינואר בחברות התעופה: ירידה דו ספרתית בתנועת הנוסעים לישראל וממנה

זוהר בלומנקרנץ

9.2.2009 / 16:20

אל על, קונטיננטל ולופטהנזה רשמו ירידה של 20%; מנגד - דלתא רשמה גידול של 54% בתנועת הנוסעים



ינואר התאפיין בירידה דרסטית במספר הנוסעים בטיסות לישראל וממנה בקרב כל 21 חברות התעופה הסדירות - הישראליות והזרות הגדולות - לעומת ינואר 2007 בנתב"ג. מנתונים שפירסמה רשות שדות התעופה (רש"ת) עולה, כי למעט חמש חברות תעופה צנח מספר הנוסעים בשיעור דו ספרתי.



חברת אל על רשמה ירידה של כ-20% במספר הנוסעים שהטיסה בינואר השנה לעומת ינואר אשתקד; קונטיננטל איירליינס - ירידה של כ-19.5%; לופטהנזה - ירידה של כ-22%; טורקיש איירליינס - ירידה של כ-20.1%; סוויס - ירידה של 11.5%; בריטיש איירווייס - ירידה של כ-26%; ארקיע - ירידה של כ-8%. הירידות החדות במספרי הנוסעים בקווי התועפה מישראל ואליה נבעו מהמשבר הכלכלי והמלחמה ברצועת עזה.



חברות התעופה שהצליחו לגדול בינואר השנה היו דלתא איירליינס, שרשמה גידול של 54.28% במספר הנוסעים לעומת ינואר בשנה שעברה; סאן דור, חברה בת של אל על, שרשמה גידול של 36.68%; טראנס איירו - גידול של 7.42%; איירוסוויט שרשמה גידול של 10.18% וטואי פליי שרשמה גידול של 60.63%.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully