- שני הבנקים הגדולים בשוויץ, צפויים להודיע השבוע על הפסד כולל בסך 29 מיליארד פרנק שווייצי (כ-25 מיליארד דולר) ב-2008 שעיקרם ב-UBS, דיווח העיתון השווייצי NZZ אם זונטאג. העיתון הוסיף כי UBS אף צפוי להודיע על הרחבת פיטורי העובדים.
לפי הדיווח, UBS צפוי לדווח על הפסד בסך 21 מיליארד פרנק שווייצי, ולהודיע על פיטורי 5,000-8,000 עובדים. זאת, בנוסף על פיטורים בהיקף של 9,000 עובדים עליהם כבר דווח. קרדי סוויס צפוי להודיע על הפסד בסך 8 מיליארד פרנק שווייצי, אך לא להרחיב את פיטורי העובדים.
מניית קרדי סוויס (סימול CSGN.VX), הבנק השני בגודלו בשוויץ, צונחת כעת ב-5.8% בבורסת ז'נווה, למחיר 30.76 דולר למניה. כור תעשיות, שבשליטת קבוצת אי.די.בי של נוחי דנקנר, רכשה במחצית הראשונה של חודש אוקטובר כ-3% ממניות קרדי סוויס במחיר של 35 פרנק למניה, בעלות של כ-1.2 מיליארד פרנק שווייצי, ובהמשך הגדילה את החזקותיה ל-3.4% ממניות הבנק. הפסדיו של דנקנר צומצמו נכון לעכשיו ל-12%, המשקפים הפסד על הנייר של כ-144 מיליון פרנק בלבד על ההשקעה בתחילת אוקטובר.
ממשלת שוויץ הזרימה כבר מימון חירום בסך 6 מיליארד פרנק שוויצי ל-UBS, בתוכנית חירום הדומה לתוכנית החירום האמריקאית למגזר הפיננסים. UBS הודיע על קיצוץ של 80% בתשלומי הבונוסים לבכירים - מלבד הבונוסים לעובדי החטיבה האמריקאית של הבנק.
לפי דיווחים, גם קרדי סוויס מתכנן לקצץ את הבונוסים השנתיים לבנקאי ההשקעות, ב-55%. בדצמבר הודיע קרדי סוויס כי מנכ"ל החברה בריידי דוגאן והיו"ר וולטר קיילהולץ וראש מחלקת בנקאות ההשקעות פול קאללו וויתרו על הבונוסים לשנת 2008 לאחר שהבנק רשם הפסד של 2.6 מיליארד דולר ברבעון שנסתיים בנובמבר.
2 הבנקים הגדולים בשוויץ - UBS וקרדי סוויס - צפויים לדווח השבוע על הפסד משותף בסך 25 מיליארד ד'
מיכל רמתי
9.2.2009 / 18:16