חברת קיבלה אישור מרשות המזון והתרופות האמריקאית לשיווק גירסה גנרית של Imitrex בטבליות של 50, 25 ו-100 מיליגרם. התרופה פותחה על ידי חברת גלקסוסמית' קליין, ומיועדת לטיפול בהתקפים חמורים של מיגרנות. המכירות של אימיטרקס בארה"ב הסתכמו בכמיליארד דולר ב-2008, כך שהאישור הנוכחי הוא האישור הראשון המשמעותי של טבע ב-2009.
טבע תקבל בלעדיות של 6 חודשים בשיווק הגירסה הגנרית כאחת מכמה חברות שהגישו את הבקשה, זאת על פי סעיף 4 לחק הץ' ווקסמן שמקנה בלעדיות לחברה שתוקפת בהצלחה את הפטנט המגן על התרופה. שיווקה של התרופה יחל בצורה מיידית. נוסף לטבע קיבלו אישור לשווק גירסה גנרית של התרופה גם החברות ההודיות ד"ר רדי ו-רנבקסי, כך שטבע תיאלץ להתחלק איתם בבלעדיות.
נועה וייסברג, אנליסטית בבית ההשקעות איי.בי.איי, העריכה כי שיווקה של התרופה יגדיל את מכירותיה של טבע ב-60 מיליון דולר ואת הרווח הנקי ב-15 מיליון דולר, כלומר ב-1.7 סנט למניה בתקופת הבלעדיות המשותפת.
טבע ושתי חברות הודיות קיבלו בלעדיות משותפת בשיווק גירסה גנרית לתרופה של מיליארד דולר
יורם גביזון
10.2.2009 / 18:14